“Συγνώμη” ζητούν τώρα οι αγρότες από το Στόμιο Ιεράπετρας από τον περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα, για τα επεισόδια στο κτίριο της Περιφέρειας στο πλαίσιο του τελευταίου αγροτικού συλλαλητηρίου. Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Eκτός Εποχής Κηπευτικών-Στόμιο Ιεράπετρας, σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη αναφέρει τα εξής:

“Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ως έσχατο μέσο προστασίας και προώθησης των παραγόμενων από αυτούς αγαθών, είναι ταυτόσημες και διακρίνονται από τον ίδιο αγωνιστικό παλμό, με όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τάξεις. Η οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης ή υποβάθμισης του χαρακτήρα αυτών των κινητοποιήσεων, είναι καταδικαστέα από όλους όσοι σκέφτονται ελεύθερα και δημοκρατικά.

Όπως όλοι αγωνίζονται για να πετύχουν κάποιους στόχους, έτσι εμείς οι αγρότες καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αλλάξουμε τη ΓΕΩΡΓΙΑ και όχι να αλλάξουμε επάγγελμα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν φανερά ή σιωπηλά την προσπάθειά μας αυτή, και ελπίζουμε να μας συμπαρασταθούν και στο μέλλον.

Ευχαριστούμε το σεβασμιότατο Ιεραπύτνης και Σητείας που στάθηκε δίπλα μας. Ευχαριστούμε τις Αρχές του τόπου, τους βουλευτές, τους πολιτευτές.

Τον δήμαρχο Ιεράπετρας, για το ήθος και το ύφος το οποίο επέδειξαν σε αυτή την προσπάθεια.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τις προσπάθειες του περιφερειάρχη που με τη στάση του έδειξε ότι βρίσκεται άξια στις επάλξεις των αγώνων του λαού της Κρήτης, και ζητάμε συγνώμη για όσα συνέβησαν για ορισμένες ανάρμοστες συμπεριφορές”.