Από τα ξημερώματα σήμερα, κλιμάκια της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και των τμημάτων κυκλοφορίας του Δήμου, θα βρίσκονται “επί ποδός” προκειμένου να ρυθμίσουν τη ροή των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της 25ης Αυγούστου που κλείνει από σήμερα, καθώς ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Λότζια, στην οποία συμφώνησαν σ’ ένα σχέδιο δράσης, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα τα οποία αλλάζουν άρδην τη ροή της κίνησης των οχημάτων στην “καρδιά” της πόλης. Ηδη έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες που θα ενημερώνουν τους οδηγούς σε σχέση με τα σημεία που επιτρέπεται και που απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων, ώστε να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τελικά δεν θα ανακύψουν προβλήματα, κάτι το οποίο εξηγεί, συνδέεται και με την ενημέρωση του κόσμου που θα πρέπει να μάθει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να κινείται στην περιοχή.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο κόσμος το γεγονός ότι η ανάπλαση της 25ης Αυγούστου είναι μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση, η οποία θα αλλάξει δραστικά την εικόνα του κεντρικότερου και ιστορικότερου σημείου της πόλης, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να δείξει κατανόηση όλη τη χρονική περίοδο που θα απαιτηθεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανάπλασή της.

Τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από σήμερα, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λεωφ. 25ης Αυγούστου από την Πλατεία 18 Αγγλων έως την οδό Κορωναίου.

Επίσης θα γίνει αντιδρόμηση της οδού Κορωναίου με κατεύθυνση από την οδό Μινωταύρου προς την Ιδομενέως.

Επίσης θα γίνει αντιδρόμηση του τμήματος της οδού Ευρώπης από τη συμβολή της με την οδό Επιμενίδου έως τη συμβολή της με την οδό Κορωναίου, με κατεύθυνση προς την Κορωναίου.

Ακόμα μονοδρομείται η οδός Αλμυρού από την οδό Κορωναίου προς την οδό Βύρωνος. Παράλληλα θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση και στις δυο πλευρές των οδών:

Γιάννη Χρονάκη, Κορωναίου, Πατρός Αντωνίου (από Κορωναίου έως Επιμενίδου), στη συμβολή των οδών: Ανδρεαδάκη-Κυδωνίας-Μινωταύρου, από την δεξιά πλευρά της οδού Μινωταύρου και τέλος στην οδό Αλμυρού από Κορωναίου έως Θεοτοκοπούλου.