Βραβείο καλύτερου βιβλίου υγιεινής διατροφής για την κρητική κουζίνα απέσπασε η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος Μυρσίνη Λαμπράκη.

Η γνωστή σε όλους από τα προηγούμενα βιβλία της, τα Χόρτα , το Λάδι, Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι, Μυρσίνη Λαμπράκη, απέσπασε για δεύτερη φορά τιμητική διάκριση για το βιβλίο της «Κρητική Κουζίνα» κατά τον πρώτο γύρο του διαγωνισμού για τα βραβεία « Gourmand World Cookbook Awards 2005”

Το 2004 στον ίδιο διαγωνισμό στην Βαρκελώνη για το « ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» πείρε το Α΄ Παγκόσμιο βραβείο του καλύτερου βιβλίου Μεσογειακής Κουζίνας στον κόσμο.

Αυτή την φορά το βιβλίο «Κρητική Κουζίνα», το οποίο βρίσκεται ήδη στην δεύτερη έκδοση, ξεχώρισε ως το «καλύτερο ελληνικό βιβλίο για Υγιεινή Διατροφή και προκρίθηκε στην τελική φάση του διαγωνισμού, στην Μαλαισία.

Η Μυρσίνη Λαμπράκη μετά από δέκα χρόνια συστηματικής ενασχόλησης με την τοπική κουζίνα έγραψε ένα πρακτικό οδηγό της φημισμένης Κρητικής μαγειρικής, που ξεχειλίζει από την αγάπη και τη γνώση της κουζίνας με την οποία μεγάλωσε.

Έτσι δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες μέσα από τις 220 επιλεγμένες παραδοσιακές συνταγές , που έχουν συγκεντρωθεί μετά από πολύχρονη έρευνα, να ανακαλύψουν τα μυστικά μιας νόστιμης και υγιεινής κουζίνας.

Εκφραστικά κείμενα, αναλυτικές πληροφορίες για τοπικά προϊόντα, για ήθη και έθιμα, υπέροχες φωτογραφίες φαγητών και γλυκισμάτων επιχειρούν να κτίσουν και να αναπτύξουν ένα σύγχρονο τρόπο προσέγγισης της Κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, ο οποίος μπορεί εύκολα και γρήγορα να σας μυήσει σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες.