Ρεπορτάζ Κώστας Μπογδανίδης

Ο κ. Παπαδόπουλος έχει στα χέρια του τη δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα στο νομό Ηρακλείου και δεν την δίνει σε κανένα.

Αντιθέτως τα τοπικά στελέχη θεωρούν ότι “δεν μπορούν να κάνουν Νομαρχιακό Συμβούλιο εάν δεν έχουν στοιχεία της δημοσκόπησης, εάν δεν έχουν μπούσουλα”.

Ωστόσο, η κεντρική διοίκηση του κόμματος επιμένει ότι το γκάλοπ έγινε για λόγους εσωτερικής χρήσεως και πως “ο νομάρχης πρέπει να κριθεί αντικειμενικά και έξω από επηρεασμούς που μπορεί να προκαλέσει το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης’΄.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέκος Παπαδόπουλος αρνείται να δώσει την δημοσκόπηση


Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επικείμενη αξιολόγηση του νομάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαρρή. Στελέχη του κόμματος και ειδικά της Νομαρχιακής βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή κόντρα με την Χαριλάου Τρικούπη και κυρίως με τον υπεύθυνο των εκλογικών διαδικασιών κ. Αλέκο Παπαδόπουλο ο οποίος είχε ζητήσει να γίνει αύριο το Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. “Κάθετα αντίθετος” με την λογική αυτή είναι ο συντονιστής της Νομαρχιακής κ.Πέτρος Λεκάκης που δήλωσε στην “Π”: «Εγώ τελεσίγραφα δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ»!

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αναβλήθηκε εξαιτίας του τραυματισμού του υπευθύνου για το Ηράκλειο κ. Πολυζωγόπουλου-κάποιοι το θεωρούν πρόφαση- και τώρα ο κ. Λεκάκης με την αναπληρώτριά του κ. Συγγελάκη μαζί και με τον κ.Γιώργο Τσικνάκη από την Περιφερειακή αναμένουν την πρόσκληση του κ.Παπαδόπουλου , να πάνε στην Αθήνα “για τις περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες».

“Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες που λένε, αλλά εάν είναι να πάμε στην Αθήνα να μας ανακοινώσουν το νομάρχη δεν πρόκειται να το δεχτώ. Να μας δείξουν την δημοσκόπηση, να με πείσουν γιατί πρέπει να στηρίξουμε τον δείνα ή τον τάδε και εγώ πρώτος θα στηρίξω την επιλογή αυτή, αλλά όχι έξω από τις διαδικασίες”, είπε ο κ. Λεκάκης που ξεκαθαρίζει ότι η στάση του δεν έχει σχέση με τον κ. Σαρρή, αλλά την συνέπεια απέναντι στην οργάνωση.

Και άλλα στελέχη της Νομαρχιακής πάντως φαίνεται πως βάζουν ζητήματα διαδικασιών λέγοντας με νόημα ότι “εάν ο Παπαδόπουλος θέλει να κάνει νομάρχη στο Ηράκλειο με άλλο τρόπο τότε πρέπει να αναζητήσει άλλο νομό”!

Ο κ. Λεκάκης για την συνάντηση των Αθηνών αναμένεται να ζητήσει να είναι παρόντες οι βουλευτές(που ίσως όμως δεν θέλουν να αναμειχθούν) αλλά και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.



Η Αθήνα



Ο κ. Παπαδόπουλος έχει στα χέρια του την δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα στο νομό Ηρακλείου και δεν την δίνει σε κανένα. Αντιθέτως τα τοπικά στελέχη θεωρούν ότι “δεν μπορούν να κάνουν Νομαρχιακό Συμβούλιο εάν δεν έχουν στοιχεία της δημοσκόπησης, εάν δεν έχουν μπούσουλα”.

Ωστόσο, η κεντρική διοίκηση του κόμματος επιμένει ότι το γκάλοπ έγινε για λόγους εσωτερικής χρήσεως και πως “ο νομάρχης πρέπει να κριθεί αντικειμενικά και έξω από επηρεασμούς που μπορεί να προκαλέσει το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης”. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αλέκος Παπαδόπουλος και αρνείται να δώσει την δημοσκόπηση.

«Αυτή η δημοσκόπηση δεν έχει σχέση με το Ρέθυμνο όπου εκεί οι υποψήφιοι είχαν δεσμευτεί να αποδεχτούν και να σεβαστούν το αποτέλεσμα. Εδώ δεν έχουμε τέτοιο θέμα”, είπε χθες ο συντονιστής της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Τσικνάκης. Ο οποίος φαίνεται να είναι και ο μοναδικός που συνομιλεί με τον κ.Παπαδόπουλο, αφού ο τελευταίος έχει μάλλον διακόψει τις “διπλωματικές” του σχέσεις με τη Νομαρχιακή.

Η πλευρά πάντως Παπαδόπουλου ισχυρίζεται ότι η συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου είχε συναποφασιστεί παρουσία των κ.Τσικνάκη και Λεκάκη όταν είχαν μεταβεί στην Αθήνα. Ο κ.Λεκάκης το διαψεύδει λέγοντας πως «τη δεύτερη μέρα απουσίαζε και γι’ αυτό δεν αντέδρασε». Τόνισε δε ότι είχε προειδοποιήσει ότι πρέπει τα στελέχη να μάθουν για τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Έτσι κι αλλιώς πάντως το γκάλοπ έχει δημιουργήσει ένα θολό τοπίο. Η πλευρά Σαρρή υποστηρίζει ότι και το γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ τον φέρνει μπροστά στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης (έχουν και το δικό τους που τον φέρνει με μεγάλη διαφορά μπροστά από τον δεύτερο) ενώ η πλευρά Κουκιαδάκη ισχυρίζεται ότι εκείνος έχει το προβάδισμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επιμονή Παπαδόπουλου να γίνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ άμεσα σηκώνει πολλές αναγνώσεις. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν ότι άμεση σύγκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου «αβαντάρει» τον σημερινό νομάρχη για τον οποίο ακόμη και επικρίσεις που θα μπορούσαν να γίνουν θα ήταν δύσκολο να ειπωθούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως είχε γράψει η «ΠΑΤΡΙΣ» ο Φεβρουάριος θα κρίνει το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία.