Εάν δεν κατατεθούν ενστάσεις από τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων που ρυμοτομούνται επί της Μητσοτάκη, η διάνοιξη της κεντρικής αυτής οδικής αρτηρίας πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, καθώς τα χρήματα των δικαιούχων έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Γ.Κουράκης, από την περασμένη Πέμπτη έχει κατατεθεί το ποσό των 764.939.00 ευρώ και αμέσως μετά ακολουθεί και η αντίστοιχη διαδικασία για τη διάνοιξη της Κορωναίου, όπου θα διατεθεί το ποσό των 200 χιλ ευρώ.

Και οι δύο διανοίξεις αποτελούν παρεμβάσεις βαρύνουσας σημασίας, αφού πρόκειται για τους δρόμους οι οποίοι μετά τις νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που δρομολογεί ο δήμος, θα «σηκώσουν» όλο το βάρος της κίνησης των οχημάτων στην «καρδιά» της πόλης.

Από τη μια πλευρά, η Μητσοτάκη, θα αναλάβει το ρόλο της παραλιακής λεωφόρου, από το ύψος της πλατείας 18 Άγγλων μέχρι και το πρώην Ξενία, όπου η κίνηση των οχημάτων θα διακοπεί, προκειμένου να πεζοδρομηθεί, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Οργανισμού Λιμένος, στους οποίους έχει ήδη συνηγορήσει ο δήμαρχος. Παράλληλα διά μέσου της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας, θα μπορούν να κινούνται τα οχήματα τα οποία θέλουν να κατευθυνθούν και προς την 25ης Αυγούστου η οποία θα λειτουργήσει ως κάθοδος, καθώς μετά το νέο έτος θα αρχίσει να υλοποιείται η πεζοδρόμησης της.

Για τον ίδιο λόγο θα είναι καθοριστική και η διάνοιξη της Κορωναίου, αφού θα είναι ο δρόμος που θα οδηγεί τα οχήματα, προς την 25ης Αυγούστου, η οποία μονοδρομείται από το ύψος του Επιμελητηρίου, έως και την πλατεία 18 Άγγλων.