Διεθνή διάκριση πέτυχε το ΙΤΕ και απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερου άρθρου σε συμπόσιο, παρουσιάζοντας καινοτόμες μεθόδους για την βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης και της τηλεδιαχείρισης ασθενών, κατά την διακομιδή τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε στις 23 Σεπτέμβρη από την δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Υγείας και εστιάστηκε σε καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία για τη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κρήτης και της τηλεδιαχείρισης ασθενών κατά την διακομιδή τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συμπόσιο, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και οι συνεργάτες του απέσπασαν το βραβείο καλύτερης εργασίας.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2005 στην τελετή λήξης του συμποσίου.

Όπως δήλωσε η κα Κουρούμπαλη: «Η συγκεκριμένη διάκριση είναι αποτέλεσμα συστηματικής και μακροχρόνιας συνεργασίας του ΙΤΕ με το ΕΚΑΒ Κρήτης. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης συμβάλλουν στην υποδειγματική οργάνωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κρήτης για την σωστή διαχείριση επειγόντων προνοσοκομειακών περιστατικών και την άμεση επέμβαση στην περιοχή του συμβάντος. Η εφαρμογή υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και τηλεματικής στο συντονιστικό κέντρο και στις κινητές μονάδες του, έχει αναδείξει το ΕΚΑΒ Κρήτης σε πρότυπο ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα».