Στην «έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής» της σημερινής κυβέρνησης επικεντρώθηκε η χθεσινή ομιλία της Μαρίζας Ξενογιαννακοπούλου, γραμματέως του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, έπειτα από συνάντηση με τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Δράμα.

Στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ανατολική Μακεδονία, η κ. Ξενογιαννακοπούλου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής που χαρακτηρίζει την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση οικονομική πολιτική. Υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη η συγκυρία της εποχής, με τους Έλληνες να ζουν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, ζητώντας από το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει τις πολιτικές του.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, διαμορφώνεται ένα άλλο σχέδιο για τη χώρα, το οποίο θα αποδεικνύει ότι δεν αποτελούν μονόδρομο οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συνολικά οι δεξιές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κομμάτων αυτού του χώρου στην Ευρώπη. «Υπάρχει αισιοδοξία στο κόμμα ότι θα είναι νικηφόρα η εκλογική μάχη, όποτε κι αν γίνει» τόνισε.

Νωρίτερα, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ανάδειξη των υποψήφιων στον Α’ και Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επισήμανε την ανάγκη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αντιδράσουν στην «αντικοινωνική» πολιτική της κυβέρνησης.

Στις 12 το μεσημέρι, η γραμματέας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο της Δράμας, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του φορέα και επιχειρηματίες του νομού.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Δράμα, επισκέφθηκε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όπου συναντήθηκε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και διαγωνιζόμενους σκηνοθέτες.

Το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Ξενογιαννακοπούλου μίλησε στην Καβάλα σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του Κινήματος και είχε σειρά επαφών με τοπικά στελέχη.

Καθοδόν προς τη Δράμα χθες το πρωί, επισκέφθηκε τον Δήμο Φιλίππων όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και στελέχη του κόμματος που της επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.