Αυτό που προσπαθούν να κάνουν σήμερα οι ελληνικές και ξένες κυβερνήσεις-να ενισχύσουν τις οικογένειες με το τρίτο παιδί-η ενορία του Αγίου Γεωργίου το έχει ξεκινήσει από το 2001!

Χθες μάλιστα ο εφημέριος της ενορίας πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης παρέδωσε ένα ακόμη βιβλιάριο με 1.500 ευρώ σε οικογένεια των Ανωγείων που απέκτησε το τρίτο της παιδί.

Πρόκειται για τον Γιώργο και τη Μαρία Κεφαλογιάννη που απέκτησαν το γιο τους (είναι το τρίτο παιδί) και δήλωσαν συγκινημένοι από την πρωτοβουλία της ενορίας τους. Είναι η τρίτη μέχρι σήμερα οικογένεια που παίρνει το επίδομα της ενορίας και πολύ σύντομα θα το πάρουν και άλλες δύο οικογένειες που ετοιμάζουν το τρίτο παιδί.

“Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να ενισχύσουμε τις οικογένειες με το τρίτο παιδί και ελπίζουμε να βρούμε μιμητές τόσο από την Εκκλησία όσο και από την Πολιτεία που πρέπει να βοηθήσει για να χτυπηθεί η υπογεννητικότητα”, είπε στην “Π” ο πατήρ Ανδρέας.

Ο ίδιος δεν κρύβει τις δυσκολίες του εγχειρήματος καθώς τα χρήματα του επιδόματος προέρχονται αποκλειστικά από το παγκάρι της εκκλησίας.

“Ας κάνουν οι οικογένειες παιδιά και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε δίπλα τους”, κατέληξε ο πατήρ Ανδρέας.