“Δεν φταίμε εμείς, αν έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών κτιρίων ν. Ηρακλείου που διαμαρτύρεται για τον διασυρμό, όπως αναφέρει του κλάδου, από μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Οπως αναφέρει, τα κυλικεία ελέγχονται και οι εργαζόμενοι απλώς κάνουν τη δουλειά τους.

Στην ανοικτή επιστολή του Συλλόγου επισημαίνεται: “Γιατί πρέπει κάθε αρχή σχολικής χρονιάς να διασύρονται έτσι τα κυλικεία των σχολείων; Γιατί πρέπει να μας παρουσιάζουν σαν εγκληματίες και σαν άτομα που θέλουμε το κακό των παιδιών; Εχει σκεφτεί κανείς ότι είμαστε κι εμείς γονείς; Οτι αν έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες δεν φταίμε εμείς; Εχει σκεφτεί κανείς ότι το πρόβλημα ξεκινάει πρώτα από το σπίτι μας και έπειτα από το σχολείο;

Ποιό παιδί έμαθε τη σημερινή εποχή να τρώει για πρωινό κουλούρι και ψωμί; Κανένα μάλλον. Η μητέρα εργάζεται και το πρόχειρο φαγητό συχνά-πυκνά είναι η εύκολη λύση. Το καλάθι του σούπερ μάρκετ είναι γεμάτο από τυποποιημένα φαγητά, snack, γλυκά και αναψυκτικά. Εχει περάσει κανείς από fast foods να δει ποιοί είναι οι καλύτεροι πελάτες; Εχει σκεφτεί κανείς ότι οι καλοστημένες διαφημίσεις παρασύρουν ακόμα και εμάς τους μεγαλύτερους να δοκιμάσουμε κάθε τι καινούριο που κυκλοφορεί στην αγορά; Εχει σκεφτεί κανείς από πόσα περίπτερα και πόσους φόρνους περνάει ένα παιδί μέχρι να φτάσει στο σχολείο; Εχει πάει κανείς στα Ολοήμερα που λειτουργούν στα σχολεία να δουν τι βάζουν οι γονείς στα παιδιά τους για μεσημεριανό; Εχει σκεφτεί κανείς ότι τα χρήματα που δίνουν τα κυλικεία (που δεν είναι και λίγα) είναι προς όφελος των παιδιών μας; Ξέρει κανείς από όσους ελέγχους περνάει ένα κυλικείοο κάθε χρόνο;”