Εκδήλωση για το περιβάλλον διοργανώνει σήμερα στο αίθριο της Λότζια το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και ειδικότερα η Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση - wwf (World Wildlife Fund).

H εκδήλωση θα διεξαχθεί σε δύο στάδια και το πρωί θα επισκεφθούν το χώρο μαθητές από διάφορα σχολεία του Ηρακλείου, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν στο θεατρικό δρώμενο “Ο τζιτζικο-Περικλής μεγάλος συνθέτης της Ελλάδας”. Στη συνέχεια, τα παιδιά, εμπνεόμενα από το θεατρικό, θα ζωγραφίσουν σε εργαστήρι ζωγραφικής που θα στηθεί στο Δημαρχείο ειδικά για την περίσταση. Οι μικροί μαθητές θα ζωγραφίσουν για μισή περίπου ώρα για την πόλη και τα προβλήματά της, για την μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και για τις προσδοκίες τους, ενώ στο δεύτερο στάδιο της εκδήλωσης, θα πραγματποιηθεί το απόγευμα έκθεση με τα έργα που ζωγράφισαν τα παιδιά.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και μια περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου ή Λυκείου η οποία παρακολουθεί από την αρχή τη διαδικασία και καταγράφει τις παρατηρήσεις της καθώς και τοπικές Αρχές και φορείς που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη και στον Αγιο Νικόλαο, στη λίμνη της πόλης.