Eπιστολή σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας, από τις οποίες ζητούν να προχωρήσουν σε συνεχείς, συστηματικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων που βρίσκονται στα όρια ευθύνης τους απέστειλαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος των ελέγχων αυτών πρέπει να είναι ο εντοπισμός και η αποτελεσματική αντιμετώπιση πρατηριούχων που κινούνται εκτός των ορίων του υγιούς ανταγωνισμού και διαθέτουν τα πετρελαιοειδή προϊόντα και ειδικά την αμόλυβδη βενζίνη σε τιμές πολύ υψηλότερες του εθνικού μέσου όρου.

Για να διευκολύνει το έργο των ελέγχων, το υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε σε όλες τις Νομαρχίες τον κατάλογο των πρατηρίων κάθε Νομού, που, με βάση τα στοιχεία της τιμοληψίας που διενεργήθηκε από συνεργεία του υπουργείου, διέθεταν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2005 την αμόλυβδη βενζίνη σε τιμές υψηλότερες των 96 λεπτών το λίτρο, από 92,5 λεπτά που ήταν ο πανελλαδικός μέσος όρος.

Στην επιστολή τους προς τους Νομάρχες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η συγκράτηση των τιμών είναι υπόθεση όλων και ειδικά στη θερινή περίοδο, με τη διόγκωση του τουριστικού ρεύματος επιβάλλεται ο καλύτερος συντονισμός και η εντατικοποίηση των προσπαθειών στην κατεύθυνση αυτή.