Το λάστιχο που μετέφερε νερό σε χασισοφυτεία στην περιοχή του δήμου Τεμένους ήταν ο «μίτος της Αριάδνης» που ακολούθησαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ για να φθάσουν στο ποιμνιοστάσιο ενός 70χρονου κτηνοτρόφου από τον Προφήτη Ηλία και να τον συλλάβουν χθες το πρωί.

Το λάστιχο των 150 μέτρων ξεκινούσε από το μαντρί του ηλικιωμένου και κατέληγε σε χώρο όπου είχαν αναπτυχθεί 50 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους τριών μέτρων. Σε μακρινή απόσταση, γύρω στα 300 μέτρα, από την αγροτική περιοχή κοντά στον ποταμό δρακουλιάρη βρέθηκαν επίσης μέσα σε καλάμια 24 μεγάλα δοχεία μέσα στα οποία υπήρχαν 35 χασισόδεντρα ύψους τριών μέτρων κι αυτά.

Η Αστυνομία συνδέει τις δύο φυτείες και κατ’ επέκταση τον ηλικιωμένο κτηνοτρόφο με αυτές, διότι τα ίδια μεγάλα δοχεία που είχαν τα 35 δενδρύλλια βρέθηκαν και στο ποιμνιοστάσιό του, χωρίς όμως σε αυτά να έχει φυτευτεί κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος από τον Προφήτη Ηλία συνελήφθη στο χώρο του ποιμνιοστασίου του, ενώ αρνήθηκε κάθε σχέση με τις φυτείες. Ισχυρίστηκε ότι είχε το λάστιχο για να ποτίζει τα μουρέλα κι όχι τα δενδρύλλια, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε. Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν εκτός από τις γλάστρες και ένας ψεκαστήρας, ευρήματα από τα οποία θα ληφθούν αποτυπώματα για να διαπιστωθούν ποιοι τα χρησιμοποιούσαν.