Μακριά από τον καλό της εαυτό βρέθηκε η Γιελένα Ινσιμπάγιεβα στο χθεσινό διεθνές μίτινγκ στίβου 21α Βαρδινογιάννεια που έγινε στο στάδιο “Π. Βαρδινογιάννης” , στο Ρέθυμνο.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του επι κοντώ ήταν το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης και όλοι περίμεναν ότι θα βελτίωνε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ. Προσπάθησε τρεις φορές στα 4,94, αλλά δεν ήταν σε καλή ημέρα. Παρ' όλα αυτά πρώτευσε άνετα στον αγώνα με 4,70μ.

Η Ινσιμπάγιεβα πάντως ήταν άτυχη στην τρίτη προσπάθειά της. Αφού πέρασε στα 4,94μ. ο πήχης αναπήδησε δυο φορές και μετά έπεσε αφήνοντας τους φιλάθλους με… ανοιχτό στόμα αλλά και την ίδια. Μετά χειροκρότησαν έντονα την Ρωσίδα πρωταθλήτρια.

Την παράσταση πάντως έκλεψε ο δισκοβόλος Βιργίλιους Αλέκνα καθώς με βολή στα 70 μέτρα και 58 εκατοστά σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Ελσίνκι. Πέντε ημέρες νωρίτερα στη Λωζάνη είχε αναδειχθεί και πάλι νικητής με επίδοση 70,53μ.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αμερικανίδα Μισέλ Πέρι διανύοντας τα 100μ με εμπόδια σε 12.45. Στη σφυροβολία πρώτευσε ο Κροάτης Ζιολκόβσκι (78.85μ), ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν πέμπτος (74,78μ). Στο μήκος ο Αμερικανός Τζέισον με άλμα στα 8,32μ, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενόψει Παγκοσμίου. Στα 800μ η Κουβανή Καταλαγιούθ απέδειξε ότι δίκαια θεωρούνταν φαβορί καθώς πήρε εύκολη νίκη με 1.58.95. Η Μαρία Παπαδοπούλου δεν πήρε μέρος στην κούρσα, αφού στη διάρκεια της προθέρμανσης έπαθε τράβηγμα στη γάμπα. Γενικότερα πάντως οι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο ρεκόρ ή να πιάσουν όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αυγούστου.

Πανελλήνιο ρεκόρ

Με ένα νέο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στην σφαιροβολία από τον Δαμιανό Καλογεράκη του “Ελευθερίου Βενιζέλου”, έπεσε η αυλαία στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων.

Ο νεαρός πρωταθλητής μάλιστα, κατέρριψε το ρεκόρ του Γιάννη Τριανταφυλλίδη (ΓΑΣ Κιλκίς) που ήταν 18.18μ. από 30 Ιουνίου 2002, τρεις φορές! Στην πρώτη βολή πέτυχε 18.19μ., στη δεύτερη 19.00μ. και στην έκτη 19.08.