Η εταιρία βρετανικών συμφερόντων "Minoan Group" σχεδιάζει να δημιουργήσει τουριστικό χωριό στην περιοχή του Βάι, σύμφωνα με δημοσίευμα του τελευταίου τεύχους της εφημερίδας SUNDAY TELEGRAPH. Η κυριακάτικη βρετανική εφημερίδα σε άρθρο του Edward Simpkins, το οποίο δημοσιεύεται στο ένθετο "Business", αναφέρει ότι η εταιρία "Minoan Group" σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα "τουριστικό χωριό" στην Aνατολική Κρήτη, το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ανέλθει στα 1,2 δις ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η "Minoan Group" ετοιμάζεται να περιληφθεί στον κατάλογο Aim, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, η εταιρία κινείται στην αγορά της Ofex και αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 5 εκατ. λίρες, όταν μετακινηθεί στην Aim.
Ο δημοσιογράφος τονίζει πως η μικρή αξία της Minoan στην αγορά έρχεται σε αντίθεση με την κλίμακα του έργου που ετοιμάζεται να αναλάβει, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα στη Μεσόγειο. Ο πρόεδρος της Minoan, Christopher Egleton, σε δηλώσεις του, υποστήριξε: "Εχουμε εμπιστοσύνη ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει να ενθαρρύνει τις επενδύσεις προς το εσωτερικό και θα μας ακούσει αμερόληπτα όταν έρθει η στιγμή να αποφασίσει για την έκδοση της περιβαλλοντικής άδειας και της άδειας οικοδομής".
Η περιοχή στην οποία θέλει να κτίσει η Minoan καλύπτει ολόκληρη την περιοχή του Ακρωτηρίου Σίδερο, στην Ανατολική Κρήτη, και υπολογίζεται ότι αξίζει 80 εκατ. λίρες.
Με την άδεια οικοδομής, η αξία της θα είναι πολύ υψηλότερη. Η Minoan σχεδιάζει να κατασκευάσει 5 τουριστικά χωριά των 950 κατοικιών το καθένα, έτσι ώστε να αποτελούν ένα τουριστικό σύμπλεγμα 5 αστέρων. Σχεδιάζεται, επίσης, η κατασκευή μαρίνας και γηπέδου γκολφ. Ο Enleton ελπίζει ότι θα του χορηγηθεί η άδεια μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σημειώνει ο δημοσιογράφος, για να προχωρήσει με την υλοποίηση του έργου, το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια.