Το Σάββατο αρχίζει από το Στάδιο “Ελευθερίας” η φετινή σειρά των αγώνων του ελληνικού Γκραν Πρι Στίβου. Πρόκειται για τα “18α Κνώσεια” όπου θα έχουμε πολλές και καλές παρουσίες Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που σιγά σιγά μπαίνουν στους αγώνες της καλοκαιρινής περιόδου.

“Είναι ένα σημαντικό γεγονός στην μεταολυμπιακή περίοδο του Ηρακλείου κι έτσι ο Δήμος το στηρίζει για 5η χρονιά”, τόνισε για τους αγώνες κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου η Αγγελική Σχοιναράκη αντιπρόεδρος του ΔΑΟΗ και δημοτική σύμβουλος. “Το 1987 ξεκίνησαν οι αγώνες και με την συμπαράσταση του κ. Δροσίτη γίνονται φέτος οι αγώνες. Θα θέλαμε να ήταν στο Παγκρήτιο Στάδιο αλλά δεν μας δόθηκε άδεια από Εργοτέλη και Ολυμπιακά Ακίνητα επειδή την Κυριακή υπάρχει αγώνας”, είπε ο γ. γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Σωτήρης Σουρής. “Αν δεν ήταν ο ΔΑΟΗ δεν θα είχαμε Γκραν Πρι Στίβου. Οι χορηγοί μας γύρισαν την πλάτη”, τόνισε ο ταμίας του ΔΑΟΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης για να συμπληρώσει ο Μανόλης Δραμητινός, μέλος του ΔΑΟΗ και υπεύθυνος Ολυμπιακής Παιδείας: “Για να αποκτήσουν αίγλη οι αγώνες θα πρέπει να υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις”.

Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές τα “Κνώσεια” θα αναβαθμιστούν μόνο όταν υπάρξουν χορηγίες. “Είναι καθαρά θέμα οικονομικό”, είπε ο κ. Σουρής ο οποίος εξήγησε ότι υπήρξε κρούση σε επιχειρηματίες αλλά δεν βοήθησαν.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις (3 μ.μ. αρχίζουν) ο συντονιστής ομοσπονδιακός προπονητής Ρίψεων του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γεωργιάδης θα μιλήσει σε επιμορφωτικό σεμινάριο στους προπονητές της Κρήτης το οποίο θα γίνει την Κυριακή στις 10 π.μ. στο στάδιο Ελευθερίας.

Μεταξύ των συμμετασχόντων αθλητών στα «Κνώσεια» ξεχωρίζουν οι Παναγιώτης Ανδριόπουλος (400μ εμπόδια), Γιάννης Βασιλόπουλος (σφαίρα), Κώστας Βογιατζάκης (100μ), Ανδρέας Γεωργίου (800μ), Μάριος Ευαγγέλου (επί κοντώ), Σωτήρης Ιακωβάκης (400μ εμπόδια), Μιχάλης Παστός (επί κοντώ), Δημήτρης Τζημαγιώργης (μήκος), Παναγιώτης Χρυσοσπάθης (100μ), Μιχάλης Σταματόγιαννης (σφαίρα), Μάριος Τσλαμπούνης (100μ), Αντώνης Παπαντώνης (5.000μ), Γιάννης Στυλιανού (ακόντιο), Μιχάλης Γελασάκης (5.000μ), Θόδωρος Μαθιουδάκης (ύψος), Νίκος Φιλανδαράκης (μήκος), Δαμιανός Καλογεράκης (σφαίρα). Στις γυναίκες θα έχουμε μεταξύ άλλων και τις Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (800μ), Αγγελική Ραφτάκη (800μ), Ειρήνη Δημητράκη (τριπλούν), Μαρία Νταλάκα (800μ), Αλεξάνδρα Νάστα (ακόντιο), Μαρία Παρδαλού (5.000μ) και Διονυσία Κουμπούλη (5.000μ).