Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τέθηκε σε προσωρινή αργία έξι μηνών, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για το γνωστό πρόσφατο επεισόδιο στην πλατεία Κολωνακίου με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο.

Ως αυτόπτης μάρτυς κατέθεσε ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος ενώ απερρίφθη αίτημα του Κούγια για αναβολή συζήτησης της πειθαρχικής δίωξης.

Σε παύση ο αντεισαγγελέας Νίκος Αθανασόπουλος

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχεδόν ομόφωνα έθεσε σε οριστική παύση τον αντεισαγγελέα Εφετών Νίκο Αθανασόπουλο ενώ έκρινε ότι δεν είναι επαρκής να ασκήσει καθήκοντα στο δημόσιο τομέα. Για τον Αθανασόπουλο η Ολομέλεια εκρινε ότι έχει υπηρεσιακή ανεπάρκεια και έλλειψη ήθους καθώς εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ειδικότερα εμπλέκεται σε υποθέσεις του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και σε παρεμβάσεις υπέρ του δικηγόρου γιού του σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο Αθανασόπουλος ζήτησε αναβολή για λόγους υγείας η οποία δεν έγινε δεκτή. Παράλληλα από τις 12 χθες το μεσημέρι κατέθετε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά η πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία η οποία φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παραδικαστικό κύκλωμα.