Ο Βασσάρας σφυρίζει Μίλαν-Αϊντχόφεν
Τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα διευθύνει αύριο ο Κύρος Βασσάρας, που ορίστηκε στο ματς του “Σαν Σίρο” ανάμεσα στη Μίλαν και την Αϊντχόφεν. Βοηθοί του Ελληνα διαιτητή θα είναι οι Συμεών Τσολακίδης και Παναγιώτης Μαυρόπουλος, ενώ τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο Γιώργος Κασναφέρης.
Στην κορυφή της βαθμολογίας του Καμπιονάτο παρέμεινε η Μίλαν που επικράτησε της Πάρμα με 3-0, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Η Ουντινέζε πέτυχε πολύτιμη νίκη με 3-2, εκτός έδρας, επί της Σιένα. Σε άλλα ματς είχαμε:
Αταλάντα-Παλέρμο 1-0
Μπολόνια-Φιορεντίνα 0-0
Μπρέσια-Ρετζίνα 2-0
Κιέβο-Κάλιαρι 1-1
Λιβόρνο-Λέτσε 1-0
Μεσίνα-Ιντερ 2-1
Σαμπντόρια-Ρόμα 2-1
Ενα βήμα πριν την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά ύστερα από πενήντα χρόνια, βρίσκεται η Τσέλσι. Στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής, οι “μπλε” νίκησαν τη Φούλαμ με 3-1 στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και περιμένουν στραβοπάτημα της Αρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ προκειμένου να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο στην Premier League. Τα άλλα αποτελέσματα:
Εβερτον-Μπέρμιγχαμ 1-1
Αστον Βίλα-Μπόλτον 1-1
Μπλάκμπερν-ΜάντσεστερΣ. 0-0
Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 1-0
Μίντλεσμπρο-Γουέστ Μπρομ 4-0
Νόριτς-Τσάρλτον 1-0
Πόρτσμουθ-Σαουθάμπτον 4-1
Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 2-1
Με νίκες προχώρησαν η Μπαρτσελόνα (4-0 τη Μάλαγα εκτός) και η Ρεάλ (2-1 τη Βιγιαρεάλ εντός) κι έτσι η διαφορά τους έμεινε στους 6 βαθμούς. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Βιγιαρεάλ στο “Μπερναμπέου”, Βαλένθια και Εσπανιόλ. Οι “νυχτερίδες” επικράτησαν με 2-0 στο “Μεστάγια” της προτελευταίας στην κατάταξη Αλμπαθέτε χάρη σε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και η Εσπανιόλ με 3-1 της Σαραγόσα, επιτυχίες που διατηρούν αμφότερες τις ομάδες στο “κόλπο” της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Μια νίκη μακριά από τον τίτλο βρίσκεται πλέον η Μπάγερν Μονάχου, που κέρδισε 3-1 τη Μπόχουμ, την 30η αγωνιστική στη Bundesliga, την ώρα που η Σάλκε έχανε με 4-1 από τη Χέρτα Βερολίνου, πετώντας “λευκή πετσέτα”. “Αυτοκτόνησε” ξανά η Στουτγκάρδη, 0-0 με Φράιμπουργκ, σκόραρε ο Αμανατίδης αλλά έχασε η Καϊζερσλάουτερν με 4-2 από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

