Στη Βουλή οδηγείται η επίμαχη υπόθεση της δημοπράτησης του ακίνητου- «φιλέτου» του Δήμου Ν.Αλικαρνασσού η οποία μπλόκαρε έπειτα από την παρέμβαση του διοικητή της ΥΠΑ, ο οποίος ανακοίνωσε τις προθέσεις του να απαλλοτριώσει το χώρο για να τον χρησιμοποιήσει ως πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Με σχετική ερώτηση την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου το ΠΑΣΟΚ, Β.Κεγκέρογλου, και απευθύνεται προς τους υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών, Δικαιοσύνης και ΕΣ.Δ.Δ.Α. ζητά εξηγήσεις σχετικά με την αρμοδιότητα και την εξουσιοδότηση του διοικητή της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, να προχωρήσει σε μια τέτοια παρέμβαση, τη στιγμή μάλιστα που και ο ίδιος δηλώνει ότι επίκειται η μεταφορά των δραστηριοτήτων του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση του διοικητή Υ.Π.Α. στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στη λειτουργία του Δήμου και στην ανατροπή του αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Ο ίδιος εξηγεί ότι, «ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού προκειμένου να υλοποιήσει το αναπτυξιακό του πρόγραμμα, με δεδομένη την ελλιπή χρηματοδότηση από την Πολιτεία, προκήρυξε για τις 18-04-05 πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση ακινήτου 38.001,10 τ.μ. το οποίο ανήκει στην περιουσία του.

Τρεις ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 15-04-2005 ο διοικητής Υ.Π.Α. κος Σταμάτης με έγγραφο του προς το Δήμο Αλικαρνασσού, το οποίο όμως κοινοποίησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, γνωστοποιεί την πρόθεση της Υ.Π.Α. να χρησιμοποιήσει άμεσα το χώρο αυτό και ότι μελλοντικά θα προχωρήσει στην απαλλοτρίωση της παραπάνω έκτασης.

Αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να αποθαρρυνθούν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του οικοπέδου και να μην συμμετάσχουν ούτε αυτοί που σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή είχαν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον, στερώντας από το Δήμο και τους δημότες της Ν. Αλικαρνασσού σημαντικά έσοδα που θα διατίθεντο για την εκτέλεση έργων που θα αναβάθμιζαν σημαντικά την πόλη και την ποιότητα ζωής των δημοτών της.

Ο κ. Κεγκέρογλου τέλος, ζητά από τους υπουργούς να τοποθετηθούν και να πάρουν σαφή θέση για το όλο θέμα και τους χειρισμούς του διοικητή της ΥΠΑ η οποία αποδείχτηκε ότι έβλαψε τα συμφέροντα του Δήμου.