Της Λίνας Λαγουδιανάκη

Περιορισμένος φαίνεται πως είναι ο ελεύθερος χρόνος των νέων ζευγαριών στο Ηράκλειο, καθώς οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες απορροφούν μεγάλο μέρος της καθημερινής τους ζωής.

Τοσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες απασχολούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αποκλειστικά με το πώς θα βγάλουν τα “προς το ζην” και αναβάλλουν το “ευ ζην” για τις δύο τελευταίες μέρες της. Υστερα από ένα κουραστικό οκτάωρο επιλέγουν να μείνουν σπίτι και να χαλαρώσουν.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να περάσουν το Σαββατοκύριακο εξαρτάται τόσο από την ηλικία, όσο και από τα ενδιαφέροντα τους ενώ πρώτα στις προτιμήσεις έρχονται οι ταβέρνες, το σινεμά και τα κλαμπ.

Χρειάζονται νέοι χώροι

Η “Π” μίλησε με νεαρά ζευγάρια του Ηρακλείου αναφορικά με τις επιλογές τους ως προ τη διασκέδαση και τους τρόπους με τους οποίους προτιμούν να “ξεφεύγουν” από την ρουτίνα της καθημερινότητας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Γιώργος και η Ειρήνη είπαν: “Εργαζόμαστε και οι δύο και περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να βγούμε και να διασκεδάσουμε μέχρι αργά. Επιλέγουμε κυρίως κλαμπ και νυχτερινά μαγαζιά, γιατί θέλουμε να εκτονωθούμε ύστερα από μια κουραστική εβδομάδα.

Πάντως θεωρούμε ότι στο Ηράκλειο αλλά και σ’όλη την Κρήτη πρέπει να δημιουργηθούν νέοι χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Στην Αθήνα σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές.

Αν μπορούσαμε,

θα επιλέγαμε τη Θεσσαλονίκη



Άλλο ένα ζευγάρι, ο Νίκος και η Άντρυ θεωρούν πως ανάλογα με την ηλικία ο καθένας επιλέγει διαφορετικό τρόπο διασκέδασης και ανέφεραν :

“Πρώτες στις επιλογές μας είναι οι ταβέρνες και τα ρεμπετάδικα, είμαστε δηλαδή “ήπιων τόνων”.

Οι νεαρότερες ηλικίες προτιμούν τα κλαμπ, οι λίγο μεγαλύτεροι τις ταβέρνες και τον κινηματογράφο.

Το Ηράκλειο δεν υστερεί σε τίποτα από τις άλλες μεγάλες πόλεις σ’ό,τι αφορά τη νυχτερινή ζωή, αλλά αν μπορούσαμε να φύγουμε για κάποιο Σαββατοκύριακο και να πάμε σε κάποια άλλη πόλη, θα επιλέγαμε τη Θεσσαλονίκη.

Εκεί, ως γνωστόν, η νυχτερινή διασκέδαση έχει μεγάλη ποικιλία και καλύπτει όλα τα γούστα”.

Λείπει από το Ηράκλειο μια μουσική σκηνή

Λάτρεις της ζωντανής μουσικής δήλωσαν ο Δημήτρης και η Κορίνα, οι οποίοι επιλέγουν για τη διασκέδασή τους τις ταβέρνες και τα “κουτούκια” της πόλης, ενώ σχολίασαν ότι από το Ηράκλειο λείπουν μια καλή μουσική σκηνή και θεατρικές παραστάσεις. Οι ίδιοι υπογράμμισαν:

“Διασκεδάζουμε σχετικά ήρεμα, κυρίως πηγαίνουμε σε κουτούκια όπου μπορούμε να ακούσουμε ζωντανή μουσική. Κάποιες φορές πηγαίνουμε κινηματογράφο, ενώ σπάνια θα βρεθούμε σε κλαμπ, αφού δεν είναι το στιλ μας. Έχουμε ξεπεράσει ως ζευγάρι αυτό το στάδιο της “ξέφρενης διασκέδασης” και προτιμάμε πιο “χαμηλών τόνων” πράγματα. Πριν από λίγα Σαββατοκύριακα είχαμε πάει στα χιονισμένα αυτή την περίοδο Ανώγεια, όπου περάσαμε όμορφες στιγμές χαλάρωσης. Δε θεωρούμε ότι για να διασκεδάσει κάποιος πρέπει να πάει κάπου και να το “ξημερώσει”. Πολύ καλή επιλογή είναι οι μικρές αποδράσεις σε διάφορα μέρη της Κρήτης. Το νησί μας άλλωστε προσφέρεται για εκδρομές”.