ΑΠΟ το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται στο Ηράκλειο το νέο απόκτημα του ΟΦΗ, ο Νιγηριανός Γιόζεφ Νουαφόρ, ο οποίος μπήκε από χθες στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας.

Μόλις έφθασε στην πόλη μας ο Νουαφόρ πήγε από το αεροδρόμιο στο Βαρδινογιάννειο, όπου είχε συζήτηση με τον προπονητή του Γιάννη Χατζηνικολάου, ο οποίος στη συνέχεια τον παρουσίασε στους συμπαίκτες του, που μόλις είχαν τελειώσει την προπόνηση.

Την Κυριακή, αν και οι παίκτες είχαν ρεπό, ο Νιγηριανός επιθετικός πήγε στο Βαρδινογιάννειο και προπονήθηκε μόνος του. Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: “Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω τον ΟΦΗ.

Γνωρίζω ότι έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όμως, νιώθω δυνατός και πιστεύω ότι μπορώ να καθιερωθώ στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το ότι θα ξεκινήσω από την αρχή την προετοιμασία.

Μίλησα με τον κ. Χατζηνικολάου, που είναι ένας νέος προπονητής και δεν είναι υπερβολή να πω ότι με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, αν και η συζήτηση που κάναμε ήταν ολιγόλεπτη.

Και με κέρδισε γιατί με δέχθηκε και μου μίλησε με τέτοιο τρόπο σαν να με γνώριζε αρκετό καιρό. Κατάλαβα ότι θέλει να με βοηθήσει, όπως φυσικά θέλει να βοηθήσει όλους τους παίκτες της ομάδας μας”.

Σχετικά με το γιατί προτίμησε τον ΟΦΗ ο Νιγηριανός είπε: “Αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και τον υποβιβασμό του Πανηλειακού - υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του ότι αν η ομάδα του Πύργου υποβιβαζόταν θα έμενε ελεύθερος - ζήτησα από το μάνατζέρ μου να προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις για να έλθω στον ΟΦΗ γιατί είχα πληροφορίες, από συμπατριώτες μου που αγωνίζονται στην Ελλάδα, ότι είναι μία καλή ομάδα, που μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την έξοδο στην Ευρώπη”.

Η... ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

ΣΤΗΝ πόλη Όνιτσα της Νιγηρίας γεννήθηκε στις 5 Μαϊου 1983 ο Νουαφόρ και σε ηλικία 16 ετών έπαιξε στην Αμπόιν Άιγελς.

Το 2001 αγωνίστηκε στην Τζιάμανιν της Στουτγκάρδης και ακολούθως πήγε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Άρη και στη Δόξα. Τον Ιανουάριο τον ήθελε ο ΟΦΗ, αλλά τελικά κατέληξε στον Πανηλειακό, που έπαιξε σε δέκα παιχνίδια, από τα οποία στα εφτά ως αλλαγή.