Τριακόσιες γυναίκες επιχειρηματίες του νομού δημιούργησαν πριν λίγους μήνες τον “Αναπτυξιακό Σύλλογο” ο οποίος έχει ήδη αναπτύξει πλούσιες δραστηριότητες.

Από τον Ιανουάριο ο “Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Ηρακλείου” είναι γεγονός, με πρόεδρο την κυρία Μαρία Πιτσικάκη (πρώην πρόεδρο του “Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών”).

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος έχει ήδη πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια με καλλιτεχνικό αντικείμενο, αλλά και για την εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ). Επίσης προγραμματίζει νέα σεμινάρια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα μέλη του συλλόγου μπορούν να έχουν δωρεάν συμβουλές από εξειδικευμένους επιστήμονες σε νομικά, οικονομοτεχνικά, τραπεζικά και λογιστικά θέματα.

Αυτή την περίοδο μάλιστα επιχειρεί να καταγράψει ανά δήμο τις γυναίκες επιχειρηματίες του νομού.

ΣΚΟΠΟΙ

Σύμφωνα με το καταστατικό, οι σκοποί ίδρυσης του συλλόγου είναι:

Η προώθηση των συμφερόντων των μελών και η εξασφάλιση συντονισμένης δράσης προς την κατεύθυνση αυτή. Η προώθηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Βαλκάνια.

Η υποστήριξη και ενθάρρυνση των γυναικών επιχειρηματιών για συμμετοχή τους σε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς.

Η ενθάρρυνση των γυναικών επιχειρηματιών για απόκτηση μόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης και ανώτερης εκπαίδευσης και για χρησιμοποίηση της επαγγελματικής τους ικανότητας και ευφυϊας για το γενικότερο καλό.

Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα γυναικείας απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης, εργατικής εμπειρίας με στόχο την διασφάλιση της απασχόλησης των γυναικών.

Η προώθηση ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες επιχειρηματίες στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.

Η εξάλειψη των δυσμενών επαγγελματικών διακρίσεων.

Η προώθηση φιλίας, συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των επιχειρηματιών και επαγγελματιών γυναικών όλης της Ευρώπης.

Η συνεργασία με άλλους αντίστοιχους φορείς και οργανώσεις γυναικών από όλη την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε επαγγελματικά θέματα, και η συμμετοχή του σε άλλες Ελληνικές και Διεθνείς Οργανώσεις.

Η συμμετοχή και εκπόνηση σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των γυναικών.

Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος απευθύνεται στις δημόσιες, διοικητικές και δικαστικές Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλες κοινωνικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, για κάθε ζήτημα που αφορά τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του.

Δημιουργεί κέντρο εκπαίδευσης και υποστήριξης επιχειρηματιών γυναικών. Οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για την συνεχή επιμόρφωση των μελών του, και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

Διοργανώνει συσκέψεις και συμπράττει και συνεργάζεται με άλλους φορείς σε κοινούς στόχους ανάπτυξης και προαγωγής των συλλογικών συμφερόντων των μελών.

Μελετά συστηματικά και παρακολουθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα των γυναικών στο νομό Ηρακλείου, συγκεντρώνει στατιστικά και πληροφοριακά στοιχεία και προσπαθεί να παρέμβει ουσιαστικά με θετικές δράσεις.

(Τηλέφωνα επικοινωνίας:Μαρία Πιτσικάκη 6974/157232, Γεωργία Κουναλάκη 2810/281546.