“ΝΤΗΤΡΙΧ Ή ΠΑΛΤΡΟΟΥ”
Η Γκουίνεθ Πάλτροου θα ενσαρκώσει τη Μαρλένε Ντήτριχ σε επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά σχετικά με τη ζωή και την καριέρα της θρυλικής Γερμανίδας σταρ που ετοιμάζει το στούντιο της DreamWorks.
Το στούντιο δέσμευσε τα δικαιώματα της βιογραφίας της ηθοποιού, γραμμένης από τη μοναχοκόρη της, Μαρία Ρίβα, ώστε να μετατραπεί σε σενάριο από τον Τζες Μάνι. Εκτός από σεναριογράφος, ο Μάνι θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού μαζί με την πρωταγωνίστρια Πάλτροου και τον Ντέβιντ Νίκσεϊ (παραγωγό των ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠ-ΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ κ.α.)
Η κόρη κι ο εγγονός της Ντήτριχ εγκρίνουν απόλυτα την επιλογή της Πάλτροου και δείχνουν πλήρη εμπιστοσύνη τόσο στα υποκριτικά όσο και στα φωνητικά της προσόντα, μια κι ο ρόλος είναι εξίσου απαιτητικός και στους δυο τομείς. Οι υπόλοιποι συντελεστές αναμένεται ν’ ανακοινωθούν μέσα στο 2004.

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
“SEX AND THE CITY”
Η τηλεόραση αποτελεί μια από τις αποδοτικότερες πήγες ‘έμπνευσης’ για τους Χολιγουντιανούς παραγωγούς. Πολλές επιτυχημένες σειρές, αναβιώνονται μετά από πολλά χρόνια (MIS-SION: IMPOSSIBLE) ή βρίσκονται υποψήφιες για μια κινηματογραφική μεταφορά πριν καν τελειώσουν τον κύκλο τους στην τηλεόραση (THE X-FILES).
To “Sex and the City”, το οποίο έληξε πρόσφατα στις Η.Π.Α. μετά από 6 συνεχείς σεζόν, ήταν ένα από τα σήριαλ που βρίσκονταν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων προκειμένου να μεταφερθούν το συντομότερο στη μεγάλη οθόνη. Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε όμως ότι η Κιμ Κατράλ, η ‘Σαμάνθα’ της σειράς, αρνήθηκε τους όρους που της προσέφερε η παραγωγός HBO κι έτσι, επικαλούμενη άλλες υποχρεώσεις, αποχώρησε από το σχέδιο. Από τη μεριά της η HBO αρνήθηκε να δεχτεί ορισμένα από τα αιτήματα της Κατράλ, όπως έγκριση του τελικού σεναρίου και ίδιο μισθό με αυτόν της πρωταγωνίστριας Σάρας Τζέσικα Πάρκερ. Η HBO θεώρησε σωστό να μην αντικαταστήσει την Κατράλ, μια κι οι τέσσερις ηθοποιοί έχουν ταυτιστεί με τις ηρωίδες τους, οπότε μια πιθανή αντικατάσταση έστω και μιας απ’ αυτών θα έβλαπτε την εμπορικότητα της ταινίας. Παρολαυτά, η ηθοποιός δεν απέκλεισε να συνεργαστεί μελλοντικά με τους παραγωγούς αν κάποια στιγμή ξανασκεφτούν να γυρίσουν τελικά το φιλμ.