Την μήνιν του Εργοτέλη προκάλεσε η χθεσινή απόφαση της ΕΠΑΕ να μεταθέσει τον αγώνα του Ατρόμητου με την Καλαμαριά για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Απριλίου.
Στο “Μαρτινέγκο” ήταν χθες πυρ και μανία με την διοργανώτρια η οποία δεν έλαβε υπόψην της το αίτημα της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ που είχε ζητήσει όλα τα παιχνίδια στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να γίνονται την ίδια μέρα και να αρχίζουν την ίδια ώρα.
Η ΕΠΑΕ μετά από αίτημα της ΕΠΟ και με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε να μεταθέσει τον αγώνα της 27ης αγωνιστικής Ατρόμητος-Καλαμαριά για την Τετάρτη 28 Απριλίου στις 5μ.μ. αντί για την Κυριακή 25 του μήνα για να διευκολύνει την Eθνική ομάδα των Ελπίδων στο φιλικό με την Ιαπωνία που θα γίνει το Σάββατο 24 Απριλίου στον Πύργο.
Κι αυτό διότι στις Ελπίδες έχουν κληθεί τρεις ποδοσφαιριστές της Καλαμαριάς (Πετκάκης, Φυντανίδης, Παππάς). Αρχικά η ΕΠΑΕ είχε μεταθέσει για την Τετάρτη και το παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Πανσερραϊκό καθώς υπήρχε ανάλογο αίτημα των Μεσσήνιων που έχουν ένα παίκτη (Ψυχογιόπουλο) στην Ελπίδων όμως τελικά με νεότερη απόφαση θα γίνει κανονικά την Κυριακή.
Στον Εργοτέλη έλεγαν χθες ότι “με αυτές τις αποφάσεις δέχεται πλήγμα η αξιοπιστία του πρωταθλήματος” και υπήρχε η σκέψη να υπάρξει νέα παρέμβαση προς την ΕΠΑΕ που να ζητάει είτε αναβολή όλης της αγωνιστικής είτε μετάθεση του αγώνα με την Κασσάνδρα για την ερχόμενη Τετάρτη. Χθες πάντως η ΕΠΑΕ όρισε το ντέρμπι για την Κυριακή στις 5μ.μ. στο “Μαρτινέγκο”.
Στο “στρατόπεδο” του Εργοτέλη έχει σημάνει συναγερμός, αφού το παιχνίδι αυτό θεωρείται ως ένας τελικός. Με νίκη η ηρακλειώτικη ομάδα θα “κλειδώσει” την 3η θέση και “θα τα παίξει όλα για όλα” για την 2η μονομαχώντας με την Καλαμαριά που έχει το προβάδισμα και από χθες με την απόφαση της ΕΠΑΕ έχει και την άνεση να προετοιμαστεί για το ματς με τον Ατρόμητο γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Εργοτέλη.
Αυτό που θέλουν οι διοικούντες του Εργοτέλη την Κυριακή είναι η παρουσία του φίλαθλου κόσμου του Ηρακλείου.
Οπως γράψαμε και χθες για το ματς αυτό θα κυκλοφορήσουν γύρω στις 4.000 εισιτήρια με γενική είσοδο 10 ευρώ. Οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν την Κυριακή ένα “κατάμεστο Μαρτινέγκο”, κάτι ανάλογο με τον αγώνα Kυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.
Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι τα προβλήματα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο αφού πλην του τραυματία Πολεμαρχάκη και του τιμωρημένου Σουτζή όλοι οι άλλοι παίκτες- συμπεριλαμβανομένου και του Οικονομάκη που επιστρέφει σιγά αλλά σταθερά-βρίσκονται στη διάθεση του κ. Σηφάκη.
Το κλίμα είναι αρκετά καλό στις τάξεις των παικτών που βλέπουν αυτό το ματς ως τη μεγάλη ευκαιρία για να “καπαρώσει” η ομάδα την 3η θέση, να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη συμμετοχή στο μπαράζ κι από κει και πέρα αν μπορέσει να διεκδικήσει και την 2η θέση που δίνει την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Στην Εθνική ο Κοιλιάρας
Νέα πρόσκληση ήλθε χθες για τον “κιτρινόμαυρο” ταλαντούχο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κοιλιάρα ο οποίος θα ενσωματωθεί στην αποστολή του Εθνικού Συγκροτήματος Νέων για τον φιλικό αγώνα Ελλάδος-Ολλανδίας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου.

