Το απόλυτο déjà vu παρά λίγο να βιώσει ο ΟΦΗ στη χθεσινή κλήρωση του κυπέλλου, αφού απέναντι του θα βρει ξανά όπως και πέρυσι Ηρακλή και Απόλλωνα. Ο μόνος που έλειπε για να συμπληρωθεί το…καρέ ήταν ο Παναθηναϊκός στη θέση του οποίου ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά στο κρητικό ντέρμπι. Ο Εργοτέλης από την άλλη, στην επιστροφή του στο κύπελλο θα βρει στον δρόμο του τον Παναιτωλικό την Ξάνθη και τον Πανσερραϊκό.

Οι δύο ομάδες του Ηρακλείου απέφυγαν την κλήρωση της 1ης φάσης στην οποία βγήκε το ζευγάρι Αιγινιακός-Βέροια που θα κοντραριστούν για να προκύψει μία ομάδα που μαζί με τις υπόλοιπες 16 της Β` Εθνικής και τις 16 της Σούπερ Λίγκ θα συνεχίσουν στον θεσμό. Το ζευγάρι αυτό θα αναμετρηθεί 19-20/8 και 29-30/8, αλλά ίσως υπάρξει μεταφορά κατά μία εβδομάδα.

Ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει 19-21/9 από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή και θα ολοκληρώσει με δύο εντός με Πλατανιά στις 24-26/10 και με Απόλλωνα στις 28-30/11. Ο Εργοτέλης κάνει πρεμιέρα στις Σέρρες και στη συνέχεια φιλοξενεί στο Ηράκλειο την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό.

Να σημειωθεί, ότι από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δυο πρώτες ομάδες.«Νίκη σε κάθε ματς»

Ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την κλήρωση ανέφερε στην επίσημη σελίδα της ομάδας:

«Πρώτος στόχος του ΟΦΗ είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος στη Σούπερ Λίγκ. Το Κύπελλο για μας περνάει σε δεύτερη μοίρα. Όμως είμαστε ΟΦΗ και σε κάθε παιχνίδι πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Το καλό για μας είναι ότι θα δώσουμε ένα επίσημο παιχνίδι για το Κύπελλο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής. Για την ώρα συνεχίζουμε την προετοιμασία μας και τη δουλειά μας. Όταν έρθει η ώρα θα ασχοληθούμε με τα παιχνίδια του Κυπέλλου».

Στον Εργοτέλη, από την στιγμή που απέφυγαν την 1η φάση, η κλήρωση δεν προκαλεί ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αυτό που υποστηρίζουν μάλιστα είναι ότι από τη στιγμή που απουσιάζει ο μεγάλος αντίπαλος δικαιούνται να ελπίζουν ακόμα και σε πρόκριση.