Επιστολή προς τη ΦΙΦΑ έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου διαμαρτυρόμενος, όπως λέει,για παραπλάνηση και κοροιδία από την πλευρά της ΕΠΟ σε ότι αφορά την διάταξη με τα κωλύματα των παραγόντων, τη στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία για τις οφειλές και την καρατόμηση των Κρητικών διαιτητών από την ΚΕΔ της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του μεταξύ άλλων «υπάρχει παραπλάνηση για τη διάταξη με τα κωλύματα την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Κ. Κοντονής επίμονα ζητούσαν να επιβάλουν στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. (για λόγους, πιθανόν, καθαρού ρεβανσισμού και εκδίκησης) και για την οποία με διαβεβαιώνατε δύο ώρες πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης και εμένα και όλους ότι η επίμαχη διάταξη για τα κωλύματα εκλογιμότητας είχε αφαιρεθεί και πως θα μπορούν οι συνάδελφοι πρόεδροι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν τελεσιδικήσει, να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της Ε.Π.Ο. και να μπορούν να συμμετέχουν στα όργανα του ποδοσφαίρου».

Όπως τονίζει «η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ αυτή αφορά στην αυθαίρετη, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση όπως το καταστατικό ορίζει και εντός των καταστατικών προθεσμιών που ρητώς καταγράφονται στο σχετικό άρθρο, απαίτηση να εγκριθεί από τους εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση μία διάταξη που περιλαμβάνεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο., σύμφωνα με την οποία …Η ΕΠΟ είναι νομικό πρόσωπο που διέπεται από τους κανόνες της ελληνικής έννομης τάξης και λειτουργεί με βάση το καταστατικό της, τους κανόνες και τις οδηγίες των FIFA και UEFA». Τα απολύτως παρανοϊκά και έξω από κάθε έννοια νομικού πολιτισμού κωλύματα, που καταργούν το τεκμήριο αθωότητας και ανατρέπουν τη Συνθήκη της Ρώμης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι και πάλι παρόντα στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και αυτή τη φορά εγκεκριμένα χωρίς καν να εμφανίζονται. Η εξαπάτηση όλων των Ενώσεων – μελών της Ε.Π.Ο., πλην ίσως μερικών που ήξεραν τι θα συμβεί και δεν αντέδρασαν για δικό τους εκλογικό όφελος σε συνεργασία με την κυβέρνηση, είναι δεδομένη και τίποτε δεν μπορεί να την αλλάξει ή να τη δικαιολογήσει. Ελπίζω να θυμάστε όλοι πολύ καλά τη δική μου τοποθέτηση για τα επίμαχα ζητήματα καθώς και ότι η Ε.Π.Σ. Ηρακλείου δεν ψήφισε τη διάταξη - ντροπή, που ακυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταντάει την Ε.Π.Ο. να διοικείται μόνο από αρεστούς σε κάθε κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή για να περάσει έτσι χωρίς κανείς να αντισταθεί και χωρίς κανείς να αναδείξει το μέγεθος της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ που συνέβη».Οι οφειλές και η διαιτησία

Στη συνέχεια της επιστολής του αναφέρεται στο θέμα των οφειλών επισημαίνοντας:

«Η Επιτροπή Εξομάλυνσης αρνείται να δεχθεί ότι ισχύει και φέτος η διαδικασία διακανονισμού μεταξύ των ερασιτεχνικών σωματείων που οφείλουν, είτε στην Ένωση είτε στην Ε.Π.Ο., ώστε τα σωματεία αυτά να μπορούν να πραγματοποιήσουν μετεγγραφές και να πάρουν μέρος στις διοργανώσεις. ΚΟΡΟΪΔΙΑ, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας αντιμετώπίζουμε από την Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ του αιτήματος της Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ και άπαξ, έστω, διακανονισμό των οφειλών των ερασιτεχνικών σωματείων την ίδια ώρα που και το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο τυγχάνει ευεργετικών συμπεριφορών καθώς οφείλει εκατομμύρια ευρώ στις αποζημιώσεις των διαιτητών και η Ε.Π.Ο. αλλού κοιτάζει ενώ τα τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης της Ε.Π.Ο. κοστίζουν στην Ομοσπονδία από 8.000 ευρώ έως 16.000 ευρώ τον μήνα έκαστος...».

Ολοκληρώνοντας στάθηκε και στο θέμα της διαιτησίας αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αποτυχημένοι στην πράξη κρίθηκαν από την ίδια τη FIFA οι κ.κ. Τριτσώνης και Κουκουλάκης. Γι’ αυτό τον λόγο η FIFA διόρισε άλλον Πρόεδρο στην Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., τον Πορτογάλο κ. Περέϊρα. Αν δεν είχαν αποτύχει θα συνέχιζαν αυτοί να διοικούν τη διαιτησία, να αποφασίζουν για όλα και να κάνουν ότι θέλουν με την κάλυψη της FIFA. Μιλάμε για τους ίδιους κυρίους που διορίστηκαν από τον κ. Κουτσοκούμνη παράνομα στην Επιτροπή Διαιτησίας και αποζημιώνονται με χιλιάδες ευρώ ο καθένας το μήνα, επίσης, παράνομα.

Παρακαλούμε για τις άμεσες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σας για να ξεπεραστούν τα παραπάνω αδιέξοδα και προβλήματα ούτως ώστε να αποφευχθούν νέες ενστάσεις και προσφυγές που μόνο κακό θα κάνουν στο ποδόσφαιρο μας

Σε ΑΜΕΣΗ αναμονή απάντησης σας...».