Με απώλειες ολοκλήρωσε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί στην "εισαγωγή" των γεωπολιτικών ανησυχιών που κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, καθώς και στη συνέχιση της διόρθωσης αρκετών δεικτοβαρών μετοχών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,23% κλείνοντας στις 823,55 μονάδες, ενώ κατά τη διάρξεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 833,32 μονάδων (-0,06%) και 823,55 μον. (-1,23%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,19 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 42,3 εκατ. τεμάχια.

Σε αντίθεση με ότι κατάφερε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η άνοδος της δεικτοβαρούς Coca Cola δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τις πιέσεις που υπήρξαν, κυρίως λόγω των ξένων χαρτοφυλακίων στο πλαίσιο του de-risking. Η μετοχή της ΕΕΕ, με κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το α' 6μηνο του έτους συνέχισε και χθές την καλή της πορεία, κλείνοντας στο +1,20%.

Ελλείψη εσωτερικών εξελίξεων, στην καρδιά του Αυγούστου, είναι αναμενόμενο το Χ.Α. να επηρεαστεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές οι διορθώσεις στην πλειονότητα των τίτλων ίσως δώσουν στην αγορά την απαραίτητη ρευστότητα προκειμένου ο κρίσιμος Σεπτέμβριος να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη επενδυτική νηφαλιότητα.

Στις διεθνείς αγορές μικρή άνοδο σημείωσαν οι αμερικάνικες μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα στο Ντόναλντ Τραμπ και τη Βόρεια Κορέα. Αντίθετα σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαικές αγορές που δεν βρήκαν τις αντιστάσεις εν μέσω της αυξημένης γεοπολιτικής έντασης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται χρυσός και πετρέλαιο μετά από τις έντωνες μεταβολές τις τελευταίες ημέρες.