Σε βεντέτα αποδίδεται από τις αρχές η εκτέλεση του 60χρονου Κρητικού Μανούσου Ριτζάκη, ο οποίος το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου έπεσε νεκρός με τέσσερις σφαίρες στην περιοχή του Γέρακα. Ο άτυχος Μανούσος πλήρωσε με την ζωή του την δολοφονία που είχε διαπράξει ο 23χρονος γιος του σε βάρος του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε δασική περιοχή στην Πεντέλη, τον Μάιο του 2016.

Τον περασμένο Ιούλιο ήταν η σειρά του 49χρονου πατέρα του θύματος να εκδικηθεί για τη δολοφονία του παιδιού του. Με τον 23χρονο να βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Νοέμβριο, στο στόχαστρό του τέθηκε ο 60χρονος πατέρας του, τον οποίο πυροβόλησε πέντε φορές με περίστροφο, τις δύο στο κεφάλι. Ο Μανούσος Ριτζάκης είπε πάει για ψώνια στο σούπερ-μάρκετ. Μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο δέχθηκε τους πυροβολισμούς, στη διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων. Εξ αρχής οι αρχές είχαν υποψίες για βεντέτα, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα από το υλικό κάμερας ασφαλείας στον τόπο της δολοφονίας. Η κάμερα «έπιασε» τον 49χρονο να παρακολουθεί τις κινήσεις του Ριτζάκη, τον οποίο περίμενε να βγει από το σούπερ-μάρκετ. Αν και δεν έχει καταγραφεί η στιγμή της δολοφονίας, το γεγονός ότι είχε φυσική παρουσία στον τόπο του εγκλήματος είναι επιβαρυντικό.

Ο 49χρονος συνελήφθη προχθές και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Καλά να πάθει, του άξιζε».

Το τελευταίο διάστημα η οικογένεια του Μανούσου Ριτζάκη προσπαθούσε να ξεπεράσει τη σύλληψη του 23χρονου γιου του για την υπόθεση Γαλαζούλα. Ο ίδιος ο 60χρονος κρατούσε ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βιοπαλαιστής και πρόσφατα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη, ενώ ήταν γνωστός στον Γέρακα και την Παλλήνη για τους αγώνες που έδινε για τα σχολεία της περιοχής. Στο παρελθόν μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα στην Κρήτη με κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.