ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Τι Σαββατοκύριακο δηλαδή, καλό Δεκαπενταύγουστο. Ούτως ή άλλως ποιος θα πάει τη Δευτέρα στη δουλειά, παραμονή της Παναγίας;

ΕΝΑ φουλ τετραήμερο, λοιπόν, για το Πάσχα του καλοκαιριού. Παραλίες, εξοχικά, εκκλησίες, πανηγύρια, γλέντια, όλα θα χωρέσουν.

ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ευνοούν ακόμα και τους ρομαντικούς, που μπορούν ν’ απολαύσουν από τα μεσάνυκτα μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής την πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», εφόσον δεν έχει συννεφιά. Δεν θα προλαβαίνετε τις ευχές, γι’ αυτό προετοιμαστείτε.

ΠΗΞΑΜΕ στους παράφρονες τελευταίως. Δεν μας έφταναν οι Κιμ Γιονκ Ουν με τον Τραμπ, ήρθε και ο Σουλτάνος για να εντείνει το παιχνίδι της … πυρηνικής βλακείας. Ο Ερντογάν, λέει, θέλει ν’ αποκτήσει ατομική βόμβα και μακάρι να επαληθευτεί πρώην τούρκος βουλευτής, που υποστηρίζει ότι δεν έχει την οικονομική και τεχνική δυνατότητα να την αποκτήσει.

ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ και από τον Μαδούρο, που ζητά συνάντηση από τον Τραμπ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον άλλο μήνα, στη Νέα Υόρκη, την ώρα που η Ουάσιγκτον του έχει επιβάλλει κυρώσεις και ο Αμερικανός Προέδρος τον αποκαλεί δικτάτορα.

ΤΟ POLITICO πάντως συμπεριλαμβάνει τον Αλέξη Τσίπρα μεταξύ των έξι «σκληροπυρηνικών» υποστηρικτών του Νικολάς Μαδούρο, από την Ευρώπη. Περιμένω διάψευση από το Μαξίμου, που μέχρι τώρα πάντως ούτε στη ΝΔ που υποστηρίζει τα ίδια έχει απαντήσει.

ΤΟ ERICSSON έφυγε από την Κρήτη, τα δύο ταπεινά Kamov έρχονται. Τελικά παρά τις πιέσεις και τις αντιδράσεις, ο Τόσκας πήρε από την Κρήτη το «θηρίο» της αεροπυρόσβεσης και μας στέλνει δύο ρωσικά ελικόπτερα, με σαφώς λιγότερες δυνατότητες σε επιχειρησιακή δράση και αποτελεσματικότητα.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ τουριστική περιοχή της Ελλάδας και συγκεκριμένα ο Κάβος της Κέρκυρας «διώχνει» τους νεαρούς Άγγλους για να βρει την ησυχία της και προφανώς ένα διαφορετικό μοντέλο, περισσότερο προσοδοφόρο και λιγότερο φασαριόζικο.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΟΣ –και μην το ματιάσουμε- φέτος τα Μάλια διάγουν την πλέον ειρηνική τουριστική σεζόν των τελευταίων ετών. Άντε, ένας μήνας έμεινε ακόμα για να πλησιάσουμε την τελειότητα.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τα Μάλια, η εργασιακή ειρήνη μεταξύ ξενοδόχων και ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν έχει επέλθει. Η τεχνηέντως αποφυγή υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αναγκάζει τους υπαλλήλους να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, αλλά και να λαμβάνουν οικειοθελώς χρήματα που είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να τους τα δώσει!

Ο... Επικρητικός