Πήραν ένα μολύβι και με ένα τεράστιο «Χ» διέγραψαν από τον χάρτη της Σούπερ Λίγκ την Κρήτη.

Οι πίνακες διαιτητών της περιόδου 2017-18 για την μεγάλη κατηγορία δεν έχουν ούτε ένα διαιτητή από το νησί καθώς κόπηκαν και οι τρεις που ήταν πέρυσι. Ο Ηρακλειώτης Γιώργος Φουκάκης, ο Ρεθυμνιώτης Μιχάλης Βοσκάκης και ο Χανιώτης Γιώργος Γιαννουλάκης «εξαφανίστηκαν» από τους πίνακες της Σούπερ Λιγκ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την ΚΕΔ /ΕΠΟ και περιλαμβάνουν 24 διαιτητές.

Η καρατόμηση του Γιώργου Φουκάκη έχει προκαλέσει αγανάκτηση στις τάξεις της ηρακλειώτικης διαιτησίας καθώς δεν φαίνεται να υπήρχε ουσιαστικός λόγος για να κοπεί από τους πίνακες.

Ο 37χρονος διαιτητής είχε δυο άτυχες διαιτησίες πέρυσι και είχε παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή αλλά αυτό είχε συμβεί και με άλλους διαιτητές στο παρελθόν οι οποίοι παραμένουν στους πίνακες. Και αντικειμενικά είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές.

Πρόσφατα πέρασε κανονικά τα τεστ κι ενώ αναμενόταν να είναι κανονικά στους πίνακες το όνομα του δεν υπήρχε πουθενά.

Η απογοήτευση ήταν μεγάλη και για τον ίδιο τον διαιτητή από το Ηράκλειο ο οποίος όπως λένε άτομα του στενού του περιβάλλοντος σκέφτεται ακόμα και να κρεμάσει την σφυρίχτρα του, καθώς περίμενε οκτώ χρόνια μέχρι να κάνει πέρυσι το βήμα για την Σούπερ Λίγκα. Κύκλοι της ηρακλειώτικης διαιτησίας έλεγαν χθες ότι η αποπομπή Φουκάκη οφείλεται στις κακές σχέσεις τόσο του ίδιου όσο και της ΕΠΣΗ με το μέλος της ΚΕΔ και πρώην Ηρακλειώτη διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη.

Πέραν του Φουκάκη εκτός είναι και οι άλλοι δυο Κρητικοί, ο Βοσκάκης και ο Γιαννουλάκης, οι οποίοι προφανώς πλήρωσαν το ότι κάποιοι τους χρέωναν σε συγκεκριμένο μπλοκ.

“Παρηγοριά” ότι στους πίνακες βοηθών υπάρχουν τα ονόματα των Γιάννη Κουράκη και Βασίλη Νικολακάκη, οι οποίοι είναι και οι μόνοι Ηρακλειώτες. Στους ίδιους πίνακες, από το Λασίθι είναι ο Μανόλης Βλάσσης και από τα Χανιά οι Μανόλης Καλφάκης και Αντώνης Σινιοράκης, ενώ το Ρέθυμνο δεν έχει εκπρόσωπο.

Οι… πολυσυζητημένοι

Κατά τα άλλα από τους πίνακες της Σούπερ Λιγκ απουσιάζουν ονόματα διαιτητών που συζητήθηκαν αρκετά τα τελευταία χρόνια, είτε είχαν εμπλοκή με την δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικές είναι οι διαγραφές των Παππά, Δελφάκη, Μήτσιου, Λαμπρόπουλου, Δημητρόπουλου, Σπάθα και Γιάχου, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν σε δικαστικές υποθέσεις, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η διαγραφή του Κύζα που ήταν διεθνής αλλά είχε προκαλέσει σάλο με την διαιτησία του στο ματς κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Εκτός σε σχέση με πέρυσι έμειναν επίσης οι Σελίμος, Κιοτζένης, Φωτιάδης, Τίκας, Πουλιμάς.«Μαχαίρι» και στους παρατηρητές

Μαχαίρι έπεσε και στον νέο πίνακα των παρατηρητών, το οποίο κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Συγκεκριμένα υπάρχουν τέσσερις ηχηρές απουσίες πρώην στελεχών της ΚΕΔ. Ο λόγος για τους Σωμαρακάκη, Γκρούτση, Νταμπώση και Ζωγράφο. Στο πλευρό Φουκάκη με αιχμές για Κουκουλάκη

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΣΗ

Η ΕΠΣΗ πήρε θέση χθες για την καρατόμηση Φουκάκη εκφράζοντας την αγανάκτηση της και αφήνοντας αιχμές κατά του Μιχάλη Κουκουλάκη τον οποίο δεν κατονομάζει αλλά «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνο για αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ για τον Φουκάκη:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, η Επιτροπή Διαιτησίας αλλά και ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια, οργή και αγανάκτησή τους για την καρατόμηση του μέλους μας, Γιώργου Φουκάκη, από τους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.

Δυστυχώς, η άσχημη αντιμετώπιση που είχε ο Γιώργος Φουκάκης και γενικότερα η ηρακλειώτικη διαιτησία, όταν από τον περασμένο Νοέμβριο ανέλαβε τις τύχες της διαιτησίας η παρούσα ΚΕΔ/ΕΠΟ, κορυφώνεται με την καρατόμησή του από τους πίνακες.

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της Κρήτης, που έκανε μεγάλη προσπάθεια, δούλεψε και δικαιώθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα, ένα χρόνο αργότερα ωθείται να βιώσει την πιο δυσάρεστη στιγμή της διαιτητικής του καριέρας.

Και θλιβόμαστε ιδιαίτερα που ιθύνων νους γι’ αυτό το γεγονός είναι ένας συμπολίτης, ο οποίος ευεργετήθηκε κατά το παρελθόν από την ΕΠΣ Ηρακλείου αλλά επιβεβαιώνεται η φράση «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος».

Η ΕΠΣ Ηρακλείου εκφράζει την απεριόριστη εμπιστοσύνη της και στήριξή της στον Γιώργο Φουκάκη και του ζητάμε να μην σκύψει το κεφάλι και να συνεχίσει με υπερηφάνεια, όπως αρμόζει στον ίδιο και στην διαιτησία που υπηρετεί…».Ποιοι είναι οι 24 διαιτητές της Σούπερ Λιγκ

Οι 24 διαιτητές της περιόδου 2017-18 για τη Σούπερ Λίγκα είναι οι: Ευαγγέλου (Αθηνών), Καλογερόπουλος (Αθηνών), Παπαπέτρου (Αθηνών), Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), Κουτσιαύτης (Άρτας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Θάνος (Γρεβενών), Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Καραντώνης (Ημαθίας), Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Σκουλάς (Θεσσαλίας), Κομίνης (Θεσπρωτίας), Γκράνας (Θράκης), Μάνταλος (Καβάλας), Σέζος (Κιλκίς), Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), Τζήλος (Λάρισας), Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Μπλάνας (Μεσσηνίας), Τσαμούρης (Πειραιά), Αρετόπουλος (Τρικάλων), Τζοβάρας (Φθιώτιδας).