Ο Αίσωπος με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας,γίνεται θέατρο για παιδιά και περιοδεύει σ’ ολη την Ελλάδα. Η παράσταση “Οι μύθοι του Αισώπου“ παρουσιάζεται από το ‘’Μικρό Θέατρο Λαρισας,σήμερα Παρασκευλη στις 9.30 το βράδυ, στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»,στο πλάισιο των εκδηλώσεων του δήμου Ηρακλείου.

Μέσα από την ένωση μερικών από των γνωστότερων μύθων του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου όπου αναλαμβάνουν "δράση" το λιοντάρι, το ποντίκι,, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού, το κοράκι και άλλα ζώα, που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά.

Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος.

Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος.

Η συνέχεια επί σκηνής...

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Άννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνος Κυζούλης.

Σκηνοθεσία -κείμενο: Γιώργος Πουλής, σκηνικά - ειδικές κατασκευές: Βαλεντίνο Βαλάσης, μουσική επιμέλεια: Χρύσα Καζάκου, κατασκευή κοστουμιών: Ελένυ Ψυρρα, σχεδιασμός φωτισμών: Πασχάλης Λοκας, γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης, σχεδιασμός κοστουμιών: Βαλεντίνο Βαλάσης, διάρκεια: 80 λεπτά (με ένα διάλειμμα 10 λεπτών).

•Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Με είσοδο 9 ευρώ (από 2 ετών και άνω) και προπώληση 7 ευρώ.