Στη μετοχή της Coca Cola αποκλειστικά στηρίχθηκε χθες το χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να περάσει ανώδυνα τη διόρθωση της πλειονότητας των τίτλων, αν και δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από την περιοχή των 830 μονάδων, στην οποία έχει "κολλήσει" επί 5ήμερον.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε οριακά κέρδη 0,02% κλείνοντας στις 833,78 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 832,65 (-0,12%) και 839,59 μονάδων (+0,72%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,3 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 27,7 εκατ. τεμάχια.

Η υψηλή στάθμιση της Coca Cola HBC στους δείκτες του ΧΑ, κατέστησε το +6,79% που κατέγραψε η μετοχή το βασικό μοχλό της διατήρησης του θετικού προσήμου της αγοράς, η οποία κατάφερε μετά από αρκετές ημέρες να βρει στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Η Coca Cola HBC ανακοίνωσε πολύ καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη το α' 6μηνο του έτους, με την αγορά να ωθεί την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 10 δισ. ευρώ.

Αν και μέχρι πρότινος τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είχαν καταφέρει να δώσουν τον τόνο στην αγορά, τόσο ο Μυτιληναίος προχθές, όσο και η Coca Cola χθες, έδωσαν μια ήπια ώθηση στην αγορά, την οποία είχε σημαντική ανάγκη, προκειμένου να μην αναλωθεί άλλο στην περιοχή των 830 μονάδων.

Στις διεθνείς αγορές Νέα πτώση σημείωσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες εν μέσω ανησυχιών για την συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου ενώ στα εμπορεύματα ενισχυμένος από τις γεωπολιτικές ανησυχίες βγαίνει ο χρυσός. Υποχωρεί εκ νέου το πετρέλαιο κοντά στα 49 δολάρια ανά βαρέλι.