Πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλες χρονιές, η ΚΟΕ έβγαλε στην δημοσιότητα το καλεντάρι της επόμενης σεζόν σε όλες τις κατηγορίες. Σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Καταρχάς το κύπελλο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, ενώ ξεκινάει το Δεκέμβριο και γενικά υπάρχει μια τάση να τελειώσουν πιο γρήγορα τα πρωταθλήματα των ανδρών και των γυναικών, ενώ προστέθηκε μια ακόμα φάση στην Α2 των γυναικών.

Η Α1 των ανδρών που φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει ο ΟΦΗ, θα ξεκινήσει νωρίτερα, δηλαδή 14 Οκτωβρίου.

Τους λόγους για τους οποίους πήρε τη σκληρή απόφαση να μην κατεβάσει την ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού στην Α1 τη νέα σεζόν εξήγησε ο Ερασιτέχνης, που έδωσε το στίγμα της… επιστροφής στα «σαλόνια».

Σκληρή απόφαση, που όμως μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί ευεργετική χαρακτηρίζει τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στην Α2 πόλο ο Ερασιτέχνης. Η διοίκηση της «μάνας του λόχου» πήρε θέση για τον «υποβιβασμό» του τμήματος, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που επικρατούν κι έδωσε το στίγμα της για την… επόμενη μέρα.

Ξεκαθάρισε, δηλαδή, πως η ομάδα θα πορευτεί από ‘δω και πέρα με… δικά της παιδιά από τις ακαδημίες, τα οποία θα σηκώσουν το βαρύ φορτίο της επιστροφής στην Α1, «εκεί που ανήκει» ο σύλλογος.