“Η Κρήτη έχει δυνατά χαρακτηριστικά και στόχος του αναπτυξιακού συνεδρίου είναι να αποκτήσει το νησί ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό σχεδιασμό“ είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αναπληρωτής υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο και την προχθεσινή σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχουμε δεχτεί σημειώματα από όλα τα υπουργεία για το έργο που έχει υλοποιηθεί, τι σχεδιάζεται και τι πρόκειται να γίνει και σε συνδυασμό με τις προτάσεις των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων θα αποτελέσουν τα εργαλεία του αναπτυξιακού συνεδρίου. Η ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα είναι σε λογική εξαγγελίας έργων - όχι πως δεν θα γίνει αναφορά πχ στο αεροδρόμιο Καστελλίου - αλλά τα έργα δεν είναι αυτά καθαυτά η ίδια η ανάπτυξη αλλά τα εργαλεία που θα συνδέσουν τον τουρισμό με τη βιομηχανία, την εργασία, την ενέργεια για να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Η Κρήτη έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε επίπεδο επιστημονικό και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και τις καινοτομίες και να τις συνδέσουμε με το παραγωγικό μοντέλο του νησιού.

Επίσης ο κ. Βερναρδάκης πρόσθεσε πως από τη δεκαετία του ’80 δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο, αφέθηκε στον ιδιωτικό τομέα και “μέσα από το αναπτυξιακό που θα κάνουμε θέλουμε να έχουμε μια συνολική αναδιάρθρωση των περιφερειών και της ανάπτυξης τους”.