ΚΑΛΗΜΕΡΑ αναγνώστες μου. Άντε και το φάγαμε το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ας απολαύσουμε τα υπόλοιπα 2/3, διότι το «Αύγουστε καλέ μου μήνα να ’σουν δυο φορές το χρόνο» έχει αποδειχτεί ανεκπλήρωτη ευχή.

ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ και μόνο ήταν η βεβαιότητα της κυβέρνησης, για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Παρά τις τρεις προθεσμίες που έδωσε, οι δημόσιοι υπάλληλοι απείχαν από τη διαδικασία σε ποσοστό 70%- 80%, με την προτροπή ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ χρεώνει το «ναυάγιο» στη ΝΔ, την οποία κατηγορεί για σιωπηρή στήριξη της αποχής. Από την πλευρά της η ΝΔ χρεώνει την αποτυχία στο ΣΥΡΙΖΑ και του υπενθυμίζει ότι σαν αντιπολίτευση πολέμησε λυσσαλέα την αντίστοιχη προσπάθεια του υπουργού τότε, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ τη ζωή και στην πολιτική δηλαδή, όλα είναι δανεικά; Ή μήπως ισχύει το «μην κάνεις, μη σου κάνουνε, μην πεις, να μη σου πούνε»;

ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ της επανάστασης σήκωσαν οι καταστηματάρχες της Μυκόνου (μαζί τους και ο δήμαρχος) για την επιβολή «μουσικής σιγής» στα μπαρ στις 3 τα ξημερώματα. Λευτεριά στη βόρεια Μύκονο!

ΑΛΛΑ και τη βόρεια Κορέα δεν τη βλέπω καλά. Ο Τραμπ την απειλεί με «φωτιά και οργή», αν δεν καθίσει στα αυγά της. Αλλά με τον Κιμ Γιονκ Ουν, πώς να καθίσει; Ήδη ο τελευταίος απειλεί με πυραυλική επίθεση τη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό, που ανήκει στην επικράτεια των ΗΠΑ. Και άντε να βγάλεις άκρη με τον παράφρονα και τον ημιπαράφρονα.

ΣΤΗ ΝΗΣΟ Γαύδο πάλι, έχουν άλλο πρόβλημα. Μετά από δεκαετίες ανακάλυψαν ότι στο νησί των απόλυτων ελευθεριών, γίνεται εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και είπαν να βάλουν ένα stop. Έτσι με πανό που ανάρτησαν σε εμφανές σημείο του λιμανιού προειδοποιούν τους επισκέπτες ότι δεν θα επιτρέψουν τη μετατροπή της Γαύδου σε προορισμό ναρκωτουρισμού. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

ΕΙΠΕ ο Κατρούγκαλος: «Στην τρίτη αξιολόγηση το ΔΝΤ θα πιέσει τη Γερμανία για το χρέος (μας)». Δεν είπε ο Κατρούγκαλος: «αν δεν μας προλάβει η Δευτέρα Παρουσία»!

ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ στα χέρια του Γαβρόγλου τείνουν να καταντήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Την μια τις καταργεί, την άλλη τις επαναφέρει και γενικά έχει ένα θέμα με τα χρονοδιαγράμματα, που μας μπερδεύει όλους. Γιατί δεν το βάζει σε κλήρωση να ησυχάσουμε; Πάντως η τελευταία αναγγελία είναι για κατάργηση των εξετάσεων σε 5 χρόνια και ο Λευτέρης Αυγενάκης αναρωτιέται: «Του είπε κάποιος ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην Κυβέρνηση και εκείνος υπουργός Παιδείας;»

Ο... Επικρητικός