Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας προχώρησε σε αναθεώρηση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα εφιστώντας την προσοχή στους τουρίστες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, ξαφνικές απεργίες, τον ιό του Νείλου και την περίπτωση να πάνε στρατό εάν έχουν ελληνική ιθαγένεια! Όπως αναφέρεται στην οδηγία, "ένας σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κω στις 21 Ιουλίου 2017. Μετά το σεισμό το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξυπηρετούνται από άλλα λιμάνια του νησιού μετά τις ζημιές που υπέστη το κύριο λιμάνι. Εάν έχετε απορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα”.

Στον τομέα της υγείας η οδηγία αναφέρεται στα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου "κατά τους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες".

Επιπλέον, όπως και στις παλιότερες ταξιωδιωτικές οδηγίες επαναλαμβάνεται ότι γίνονται συχνά απεργίες, μερικές φορές αιφνιδιαστικά, "οι οποίες είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των λιμένων) καθώς και στα οδικά δίκτυα και στα σύνορα". Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται συχνά στο κέντρο της Αθήνας και επίσης λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις. Θα πρέπει να αποφύγετε όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται από τις τοπικές αρχές ασφάλειας".

Επαναλαμβάνεται επιπρόσθετα ότι "τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα δεν αποκλείονται". Στην οδηγία σημειώνεται επίσης πως το 2015 και το 2016 υπήρξε μια σημαντική αύξηση των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου, της Κω και της Σάμου. "Η βρετανική πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν αναφορές για πιθανούς κινδύνους με τους οποίους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι οι Βρετανοί υπήκοοι οι οποίοι επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά".