Ποδοσφαιρικό «ελντοράντο» για τους Έλληνες η Β’ κατηγορία της Τουρκίας

Σε ποδοσφαιρικό «ελντοράντο» φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί το πρωτάθλημα της Β’κατηγορίας της Τουρκίας. Σηφάκης και Σαμαράς δεν είναι οι μόνοι αφού πρόσφατα κι άλλοι Έλληνες παίκτες μετακόμισαν στην Τουρκία για να παίξουν μπάλα σε αυτή την κατηγορία με το… αζημίωτο φυσικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βασιλόγιαννης που έφυγε από την Λαμια γιατί δεν έπαιρνε το συμβόλαιο των 80.000 ευρώ που ζητούσε υπέγραψε στην Ουμρανιεσπορ που πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση με ετήσιες απολαβές ύψους 180.000 για δυο χρόνια. Κι αφού ο Βασιλόγιαννης που δεν είναι τοπ όνομα πήρε τέτοιο συμβόλαιο μπορούμε να καταλάβουμε πόσα χρήματα θα βάλουν στους λογαριασμούς τους Σηφάκης και Σαμαράς αλλά ακόμα και ο Τάτος που και αυτός πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί στην Τουρκία. Και φυσικά δεν μπορεί να γίνει καμιά σύγκριση με το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην Ελλάδα όπου οι ομάδες δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι…

Ν.Μ.“Αγκάθι” η μεγάλη φορολογία

“Αγκάθι” στις μεταγραφές των ελληνικών ομάδων στο μπάσκετ αποτελεί η υψηλή φορολογία. Παλιά υπήρχε μικρότερη φορολόγηση. Τώρα; Διαβάστε τι λέει ο δικηγόρος κ. Ρίζος σε συνένευξή του στο 88,6 της Αθήνας.

“Με την αλλαγή όμως από το 2016 οι μπασκετμπολίστες θεωρούνται κι αυτοί ελεύθεροι επαγγελματίες. Δηλαδή για τους υψηλά αμειβόμενους η φορολογία είναι στο 45% της καθαρής αμοιβής η εφορία, εκεί υπολογίζεται και η προκαταβολή φόρου που είναι άλλο ένα 45% και υπάρχει και η εισφορά αλληλεγγύης και κάποιες άλλες μικροεισοφορές και έτσι φτάνουμε σε ένα 135% με 140% το σύνολο της επιβάρυνσης για την ομάδα.

Αν ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο 1.000.000 ευρώ θα είναι περίπου στις 650.000 με 700.000 η εφορία, συν την προκαταβολή φόρου που θα πρέπει του χρόνου να εκπέσει από την ομάδα, αυτό σημαίνει ότι το συμβόλαιο μπορεί να φτάσει στο διπλάσιο. Εκεί να προσθέσουμε και το κόστος της ασφάλισης, είναι ελεύθερος επαγγελματίας ο αθλητής όπως είπαμε, με το κόστος να επιβαρύνει κι αυτό την ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε και γίνονται συζητήσεις προκειμένου να αναλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες την εφορία.

Στο εξωτερικό ισχύει, αλλά είναι πολύ χαμηλότεροι οι φορολογικοί δείκτες. Στην Τουρκία για παράδειγμα είναι 12% και στην Ρωσία είναι 8%. Σαφώς ένας αθλητής θα προτιμούσε μια τέτοια χώρα. Τα συμβόλαια στην Ελλάδα άλλαξαν, αν τα δούμε τα περισσότερα ήταν από 1 εκ. και κάτω, γι' αυτό ακριβώς το λόγο".Να πληρώσουν τις μπάλες!

Άλλο πάλι κι αυτό. Η ΕΠΟ ζητά από τις ομάδες να πληρώσουν τις μπάλες που θα χρησιμοποιούν στο κύπελλο. Τι έγινε, βρε παιδιά; Δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά στην Ομοσπονδία; Τις ομάδες τις ρώτησαν αν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν; Ακόμα και οι μεγάλοι όπως λέγεται διαμαρτύρονται…

Ν.Μ.

Κάνει ό,τι μπορεί…

Ό,τι μπορεί κάνει η ΕΠΣΗ για να προστατεύσει τα σωματεία της και κυρίως τον ΕΓΟΗ που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις 10.000 ευρώ που οφείλει στην ΕΠΟ. Αύριο πάντως λήγει και η δεύτερη παράταση που έχει δώσει και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση με τις ομάδες να τις λούζει κρύος ιδρώτας αν και στην Ένωση αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα επιτευχθεί ο στόχος. Για να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί ο πρόεδρος για να τα καταφέρει…

Ν.Μ.Φίλος του “Κάστρο”

Φίλος του ΠΟΗ Κάστρο είναι ο νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Μανώλης Κουγιουμουτζής θέση που ανέλαβε πρόσφατα. Το “Κάστρο” σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του. Είναι ένα άνθρωπος με προτερήματα, μειλίχιος και με σεμνότητα.

Εμείς ως ποδηλατική οικογένεια του ΠΟΗ Κάστρο και όχι μόνο, θα του συμπαρασταθούμε μέσα από την Ποδηλατική Αντίληψη για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην Κρήτη, (όχι μόνο σαν άθλημα άλλα και σαν τρόπο ζωής και προϊόν ανάπτυξης). Έχουμε πολλές προτάσεις και ελπίζουμε ότι ο Μανόλης Κουγιουμουτζης και όλη η κοινότητα των απανταχού Κρητων θα μας βοηθήσει. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας τα 27α Καζαντζάκεια 29/30/31 Μάρτιου και 1 Απριλίου 2018 και έχουμε ζητήσει να ενταχτούν στο Παγκόσμιο Καλεντάρι, με ό,τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας”.