Την πρώτη τους κόντρα σε φιλικό επίπεδο θα έχουν ΠΟΑ και Ηρόδοτος το ερχόμενο Σάββατο 12 Αυγούστου στις Αρχάνες στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργανώνει ο Γιούχτας. Οι δυο ομάδες που φέτος θα αγωνίζονται μαζί στην Γ’ Εθνική θα έχουν την πρώτη πρόβα πρωταθλήματος έστω και για τα μικρής διάρκειας παιχνίδια που θα γίνουν για το τουρνουά.Ο ΠΟΑ μετρά ήδη ένα φιλικό με αντίπαλο τον ΑΟΤ στο οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 ενώ ο Ηρόδοτος δεν έχει μπει ακόμα στον χορό των φιλικών κάτι που αναμένεται να γίνει από αύριο με πρώτο του αντίπαλο τους Νέους του Ηροδότου.

Αναμφίβολα το τεστ του ερχόμενου Σαββάτου θα είναι το πρώτο σοβαρό για τις δυο ομάδες που βρίσκονται ακόμα στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους και εκτός των άλλων δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Σε ό,τι αφορά του τουρνουά φέτος το «Μαρκομιχελάκειο» διεξάγεται για 13η χρονιά και πλέον έχει γίνει θεσμός. Πέραν του Ηροδότου και του ΠΟΑ συμμετέχει και ο διοργανωτής Γιούχτας που και γι’ αυτόν θα είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το ερχόμενο Σάββατο 12 Αυγούστου, στις 5 μ.μ. θα διεξαχθεί ο αγώνας Γιούχτας-Ηρόδοτος με τον οποίο θα ανοίξει η αυλαία του τουρνουά και στις 6 μ.μ. θα ακολουθήσει ο αγώνας ΠΟΑ-Ηρόδοτος. Τελευταία αναμέτρηση στις 7 μ.μ., μεταξύ του Γιούχτα και του ΠΟΑ.

Το «Μαρκομιχελάκειο» τουρνουά έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια προς τιμήν του Αρχανιώτη γιατρού Μιχάλη Μαρκομιχελάκη ο οποίος δώρισε την έκταση που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο Αρχανών.

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΟΑ ενημερώνει τους γονείς και τους αθλητές ότι οι προπονήσεις αρχίζουν στο γήπεδο της ομάδας την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017. Για πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο γήπεδο στο τηλ 2810-230787. Το Δ.Σ του ΠΟΑ και η Ακαδημία ευχαριστούν τον Κώστα Καραϊσκο για την προσφορά του σε αθλητικό υλικό στην ομάδα.