Φαίνεται ότι η απόφαση του Μαγκέντ Σαμί να αφήσει την Λιρς στο Βέλγιο και να αφοσιωθεί στη νέα του επένδυση στην Ελλάδα και στον Εργοτέλη είναι οριστική. Την απόφαση να απεμπλακεί από τα διοικητικά της Λιρς ο Μαγκέντ Σαμί, έκανε γνωστή μέσα από τη σελίδα του στο facebook επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που σας είχαμε γράψει από την πρώτη μέρα ότι ο Αιγύπτιος σκεφτόταν να αποχωρήσει από τη Λιρς λόγω των διαταραγμένων σχέσεων του με τον κόσμο της ομάδας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας του Βελγίου.

Στο μήνυμά του μέσω facebook έγραψε: «Αν ποτέ παραιτηθώ από τη Λιρς ως ιδιοκτήτης, θα είναι επειδή οι οπαδοί το ζητούν τόσο επίμονα. Όταν ξεκινήσω στην Ελλάδα, θα είναι επειδή θα είμαι ελεύθερος να συνεχίσω το πρότζεκτ μου αλλού! Αλλά η Λιρς θα μείνει στην καρδιά μου για πάντα! Στην Αίγυπτο, μια χώρα 100 εκατ. ανθρώπων, η Λιρς είναι πιο γνωστή από την Άντερλεχτ».

Όλα δείχνουν ότι ο Σαμί θα δώσει από δω και πέρα το βάρος στον Εργοτέλη ενώ φυσικά δεν πρόκειται να αφήσει την Γουάντι Ντέγκλα που είναι η ομάδα του στην Αίγυπτο με την οποία ουσιαστικά έκανε την είσοδο του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κρήτη κάτι που σε πρώτη φάση θα κάνει ο γιος του Ναντίμ που θα είναι και ο πρόεδρος της νέας ΠΑΕ.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας που τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο Βέλγιο αναμένεται Κρήτη σήμερα στο Ηράκλειο και από αύριο θα δρομολογηθούν εξελίξεις για προπονητή και παίκτες. Εκτός από τον Μαγκέντ Σαμί σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα ο γιός του Ναντίμ και ο Έλληνας εκπρόσωπος της οικογένειας Γιώργος Τουντζάρης που μαζί με τον Σταύρο Λαμπράκη θα τρέξουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προπονητή όπως γράψαμε και χθες στα υπόψη βρίσκονται δυο Έλληνες τεχνικοί κι ένας ξένος που έχει δουλέψει στη χώρα μας με το ζήτημα αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι την Πέμπτη. Άμεσα θα προχωρήσουν και οι επαφές για την συγκρότηση του ρόστερ, ενώ θα ληφθούν αποφάσεις για την προετοιμασία η οποία θα ξεκινήσει πιθανότατα στις 16 Αυγούστου όπως και για άλλα θέματα όπως του γηπέδου (πρέπει να γίνει νέα επαφή με το Παγκρήτιο), τα διαρκείας, τους χορηγούς και όλα τα ζητήματα που αφορούν στο οργανωτικό κομμάτι ενόψει της νέας περιόδου.