Το... μετάλλιο της Ειρήνης Βασιλείου στο παγκόσμιο στίβου του Λονδίνου ήταν η πρόκρισή της στον ημιτελικό των 400μ. Χθες βρέθηκε σε άσχημη μέρα και τερμάτισε 8η στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 53,27. Χρόνος μακριά από αυτούς που είχε κάνει τελευταία (51,61 στα προκριματικά, 51,86 το ατομικό ρεκόρ της).

“Ηταν μια φανταστική εμπειρία και έμεινα στην εκπληκτική εμφάνιση στα προκριματικά. Σήμερα (σ.σ. χθες) είχα μια κακή μέρα και δεν έκανα καλό χρόνο. Κρατάω τα θετικά και συνεχίζω” πρόλαβε και είπε η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ στην κάμερα της ΕΡΤ πριν νιώσει να έχει τάση λιποθυμίας όμως την ξεπέρασε γρήγορα.

Χόρεψε συρτάκι το γήπεδο

Και επίσημα πλέον η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο επί κοντώ. Η 27χρονη Ελληνίδα παρέλαβε χθες το χρυσό μετάλλιο για τη νίκη της με άλμα στα 4,91 μέτρα. Οι διοργανωτές λίγο πριν την έναρξη των απονομών έβαλαν συρτάκι και ξεσήκωσαν τους φιλάθλους στις εξέδρες. Η αθλήτρια με τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

• Ο Τσάκωνας έκανε αυτό που ήξερε και με 20.37 τερμάτισε τρίτος και προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ.

• Ακυρο και το τρίτο άλμα του Δημήτρη Τσιάμη στον προκριματικό του τριπλούν. Ο αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 16,06 μ.