ΚΑΛΗΜΕΡΑ αναγνώστες μου και ελπίζω να πορεύεστε με προσευχή και νηστεία, κατά τη θρησκευτική ρήση. Δεκαπενταύγουστος γαρ. Αλλιώς πώς θα έρθουν τα θαύματα;

ΤΙ ΔΕΝ γίνονται θαύματα; Κι όμως γίνονται. Μπορεί να πέρασε στα ψιλά η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή, αλλά η εφαρμογή της φέρνει φοροαπαλλαγές στα ακίνητα των μονών του Αγίου Όρους, εντός και εκτός Αθωνικής Πολιτείας. Και τι θαύμα; Σχεδόν διακομματικό!

ΘΑΥΜΑ και στη νήσο Χρυσή. Οι καντίνες που σφραγίστηκαν για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, επαναλειτουργούν με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός της περιοχής και για να μην γεμίσει σκουπίδια το, μοναδικού κάλους, Γαϊδουρονήσι! Μάλλον οι ελεγκτές δεν πήραν στα σοβαρά την παροιμιώδη φράση «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε».

ΘΑΥΜΑ (οπτικό) και στον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Τα ρεπορτάζ και οι αναφορές για τον καύσωνα συνοδεύονται με καλλίγραμμες γυμνές και ημίγυμνες λουόμενες και το φθηνό επιχείρημα… ο καύσωνας με καύσωνα περνά.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, η φυλακή αλλάζει τον άνθρωπο. Δεν είδατε τον Άκη; Πριν από τη φυλακή πήγαινε από μίζα σε μίζα και μετά τη φυλακή πάει από πισίνα σε πισίνα. Προφανώς το χλώριο δεν επιβαρύνει την ανήκεστο βλάβη της υγείας του!

Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ πάντως δεν έχει καιρό για μπάνια. Η ενεργοποίησή του ,μετά από χρόνια πολιτικής αγρανάπαυσης , προκαλεί εντύπωση. Το άρθρο- Μπεν Χουρ για τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, μπορεί να εκληφθεί και ως μανιφέστο κατά της Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, με τον οποίο παρεμπιπτόντως φλερτάρουν και πολλά νεόκοπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όπου να ’ναι θα ξεθάψει και τα άλογα της θρυλικής αφίσας.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ πυροσβέστες στην Ιταλία κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιές για να καλούνται στην πυρόσβεση και να πληρώνονται με δέκα ευρώ την ώρα. Αντίστοιχες κατηγορίες είχαν αποδοθεί κάποτε και στην Ελλάδα σε εποχικούς πυροσβέστες, που ήθελαν να καταδείξουν την αναγκαιότητα της επαναπρόσληψής τους. Ούνα ράτσα ούνα φάτσα!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ενημέρωσε τη Φώφη Γεννηματά ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον δρόμο για τη συγκρότηση της ενιαίας κεντροαριστεράς. Η Φώφη χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα, ενώ χθες πρόσθεσε ότι ο δρόμος είναι ανοικτός. Δεν διευκρίνισε πάντως –και αυτό είναι κομβικό- αν και τα σκυλιά είναι δεμένα!

Ο... Επικρητικός