Από αύριο δρομολογούνται εξελίξεις στον Εργοτέλη Από αύριο δρομολογούνται εξελίξεις στον Εργοτέλη

Από αύριο Τρίτη με την άφιξη του Μαγκέντ Σαμί στο Ηράκλειο αναμένεται να μπουν στην τελική ευθεία όλα τα θέματα που αφορούν τον Εργοτέλη. Η εβδομάδα αυτή θα είναι γεμάτη από εξελίξεις σε επίπεδο μεταγραφών, αλλά και προπονητή με τους υπεύθυνους της ομάδας να παίρνουν αποφάσεις για τα «καυτά» αυτά ζητήματα.

Στον Εργοτέλη έχει γίνει προεργασία από τους ανθρώπους της ομάδας και από αύριο όλα θα μπουν σε μια σειρά, αφού οι “κιτρινόμαυροι” πρέπει σε λίγες μέρες να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους. Ο Μαγκέντ Σαμί τις μέρες που ήταν στο εξωτερικό έκανε επαφές που αφορούσαν και τον Εργοτέλη και κυρίως για τους ξένους παίκτες, που θα στελεχώσουν το ρόστερ, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα Γιώργος Τουντζάρης και Σταύρος Λαμπράκης είχαν αναλάβει τις συζητήσεις με τους Έλληνες παίκτες, με τον πρώτο να παίρνει πάνω του και τις επαφές με τους υποψήφιους προπονητές.

Τρεις για επιλογή

Για τη θέση του προπονητή στον Εργοτέλη θα πάρουν την οριστική τους απόφαση Τετάρτη με Πέμπτη. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει τρεις λύσεις, μία από τις οποίες θα αποτελέσει και την επιλογή των “κιτρινόμαυρων” για τον πάγκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο Έλληνες και έναν ξένο που έχει δουλέψει στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές συζητήσεις με αρκετούς προπονητές που προτάθηκαν ή (αυτο)προτάθηκαν αλλά οι περισσότερες απορρίφθηκαν, με τους “κιτρινόμαυρους” να μένουν σε ορισμένες καλές περιπτώσεις, οι οποίες και θα μπουν στην τελική ευθεία για την τελική επιλογή. Σχεδόν αμέσως μετά τον προπονητή θα ακολουθήσουν και οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θεωρούνται κλεισμένοι αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν αυτή την εβδομάδα. Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Εργοτέλης μιλάει με παλιούς(Βελλίνης, Μπάτζιος, Νιάρος) αλλά και νέους (Ροβίθης) τους οποίους έχει «σταντ μπάι». Μεταγραφικά αναμένεται…τσουνάμι ανακοινώσεων, καθώς είναι και οι ξένοι για τους οποίους θα γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά μετά την επιστροφή του κ. Σαμί από το Βέλγιο.

Αυτό που θέλουν στον Εργοτέλη είναι να έχουν έτοιμη την ομάδα ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας που αναμένεται μετά τον 15Αύγουστο. Η προετοιμασία δεν έχει αποφασιστεί ακόμα που θα γίνει. Υπήρχε μια σκέψη να πάει η ομάδα στο Βέλγιο αλλά μάλλον απορρίπτεται, καθώς δεν θα έχει την δυνατότητα για φιλικά. Η ακριβής έναρξη της προετοιμασίας και ο τόπος διεξαγωγής της θα οριστικοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Αποφάσεις θα ληφθούν και για την ομάδα Κ-19 με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Βασίλη Πλεσίτη για τη θέση του προπονητή και περιμένουν την επικύρωση της από τον κ. Σαμί.

Το θετικό για τον Εργοτέλη είναι ότι έχει τρέξει όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση της ΠΑΕ και αυτό που απομένει είναι να κατατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ για το Μετοχικό Κεφάλαιο, ώστε η νέα ΠΑΕ να πάρει τη έγκριση από το υπουργείο. Σε αυτό το κομμάτι, αν και δεν υπήρχε πολύς διαθέσιμος χρόνος, έγινε καλή δουλειά και πλέον ο Εργοτέλης είναι μέσα στις ημερομηνίες.

Στις κλήσεις της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου νεανίδων βρίσκονται δυο παίκτριες του Εργοτέλη. Ο λόγος για την Ειρήνη Δρακωνάκη και την Κωσταντίνα Ξυλούρη. Οι ταλαντούχες παίκτριες κλήθηκαν να βρίσκονται στην Αθήνα την Τρίτη 22 Αυγούστου, προκειμένου να συμμετέχουν στις προπονήσεις του εθνικού μας συγκροτήματος που θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο της Ομοσπονδίας στον Αγ. Κοσμά, στο πλαίσιο της προετοιμασία του εθνικού μας συγκροτήματος ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αθλήτριες αναμένεται να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.