Για άλλη μια φορά η Κατερίνα Στεφανίδη μάς σήκωσε στην κορυφή του κόσμου. Το χρυσό κορίτσι του επι κοντώ πήρε και το μοναδικό χρυσό που έλειπε από την συλλογή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Λονδίνο νικώντας την Αμερικανίδα Μόρις. Η Στεφανίδη εξασφάλισε το χρυσό με 4.82μ, αλλά δεν της έφτανε! Εκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,89 κι όχι μόνο δεν εγκατέλειψε, αλλά πήγε να δοκιμάσει στο 4.91μ, το οποίο το ξεπέρασε με την πρώτη φορά, κάνοντας ταυτόχρονα και πανελλήνιο ρεκόρ!

Η επίδοση της Στεφανίδη είναι η δεύτερη καλύτερη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Το στάδιο σηκώθηκε στο πόδι για να την αποθεώσει, αλλά αυτή και πάλι δεν σταμάτησε.

Σε συνεννόηση με τον προπονητή της ανέβασε κι άλλο τον πήχη στα 5.02, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει και αυτή την υπέρβαση. Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε έναν πολύ σπουδαίο αγώνα, ξεκινώντας τις προσπάθειές της από τα 4.65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Με την πρώτη πέρασε και τα 4.75, αλλά και τα 4.82 μέτρα, επίδοση που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

Στη συνέχεια είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4.89 αλλά δοκίμασε στα 4.91 που πέρασε και πάλι με την πρώτη σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Τα 4.91 είναι φυσικά και ατομικό ρεκόρ για την ίδια.

Ο αγώνας ήταν μια μικρή επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με την Στεφανίδη να μονομαχεί με την Μόρις για το χρυσό μετάλλιο. Οι δύο αθλήτριες ήταν οι μόνες που πέρασαν τα 4.75 μέτρα, αφού οι Πεϊνάδο, Σίλβα, Ρίζιχ, Μπράντσο και Νιούμαν απέτυχαν. Η Αμερικανίδα είχε την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια στα 4.82, την στιγμή που η Στεφανίδη το πέρασε με την πρώτη. Η Μόρις άφησε το ύψος για το 4.98 αλλά είχε τρεις αποτυχημένες και έδωσε στην Στεφανίδη την πρώτη θέση.