Οι κ.κ. Βεληβασάκης, Αρναουτάκης και ΚουγιουμτζήςΟι κ.κ. Βεληβασάκης, Αρναουτάκης και Κουγιουμτζής

Μ ε όρεξη για πολλή δουλειά και δηλωμένη την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Μανόλης Κουγιουμτζής αναλαμβάνει τα ηνία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Η παραλαβή της σκυτάλης από τον κ. Μανόλη Βεληβασάκη έγινε το περασμένο Σάββατο στο Ρέθυμνο.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Κουγιουμτζή και του ευχήθηκε καλή δύναμη, συνεργασία, συμπόρευση και επιτυχία στο έργο του. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Βεληβασάκη για τη στενή και έμπρακτη συνεργασία τους με πολλές πρωτοβουλίες και κορυφαίες δράσεις εντός και εκτός Κρήτης αλλά και της ίδρυσης- λειτουργίας μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας - γραφείου αποδήμων Κρητών.

“Θα συνεχίσουμε και με τη νέα ηγεσία, πατώντας πάνω σ΄ αυτά τα οποία χτίσαμε αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με τον κ Βεληβασάκη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο,”δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτακης.

«Εμείς από τη πλευρά μας ως περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε με το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών και τωρα με τον κ Κουγιουμτζή να φέρομε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνταν σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, που πραγματικά έχουν ζηλευτές δουλειές στο εξωτερικό να μπορούν να μεταφέρουν  αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία προωθώντας την Κρήτη,την ιστορία, τον πολιτισμό μας, τον τουρισμό, τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα-κρητικη κουζίνα- διατροφή, τις παραδόσεις μας κ.α”, ειπώθηκε.

Επίσης στην ανοιχτή εκδηλωση “Ο Κρητικος στον αγώνα”του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών το Σάββατο το πρωί (αίθουσα σπίτι του πολιτισμού) στο Ρέθυμνο, ο περιφερειάρχης, οι Μητροπολίτες κκ Ευγένιος και Αμφιλόχιος, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο γεν. γραμ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στον σημαντικό ρόλο της ομογένειας δίδοντας συγχαρητήρια στον κ. Βεληβασάκη για το έργο του και την καλή συνεργασία που είχαν μέχρι την λήξη της θητείας του. Στην ίδια εκδηλωση τον κ Βεληβασάκη ευχαρίστησε ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης ο οποίος ήταν  βασικός ομιλητής και παρουσίασε στις Αρχές και στους ομογενείς τα σημαντικά  τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ και την μεταξύ άλλων διεθνή αναγνώριση του.

Ο κ Βεληβασακης απο την πλευρά του -στην τελευταία αυτή εκδηλωση με την ιδιότητα του προέδρου - ευχαρίστησε ολους, φορεις και πολίτες για τη συνεργασία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη- όπως είπε- στήριξη του στο έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στη συνεργασία του σε κορυφαίες δράσεις αλλά και στη λειτουργία με θετικά αποτελέσματα στο κτίριο της Περιφέρειας Γραφείου απόδημων Κρητών. Ειναι -ειπε- ένα ζωντανό γραφείο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα όχι μόνο των αποδήμων. Είναι ένας κρίκος των αποδήμων με την Κρήτη.