Τη σοβαρότητα της απειλής εξετάζουν οι αρχέςΤη σοβαρότητα της απειλής εξετάζουν οι αρχές

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ: E-mail τρόμου για ξενοδοχείο της Κρήτης

Του Θάνου Περβολαράκη

Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και από άλλες υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχει ξεκινήσει μετά την αποστολή ενός ιδιαιτέρως περίεργου και απειλητικού e-mail που εστάλη από το εξωτερικό και το οποίο προειδοποιεί για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στην Κρήτη.

Το e-mail εστάλη χθες από τη Σουηδία προς τουριστικό γραφείο της χώρας και ο αποστολέας του ανέφερε ότι θα γίνει βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο σε τουριστική περιοχή του νησιού (η “Π” σκόπιμα δεν δημοσιοποιεί το όνομα του ξενοδοχείου και την περιοχή).

Το απειλητικό e-mail στη συνέχεια εστάλη στην Αγγλία και από κει στην Ελλάδα και την Κρήτη. Όπως ήταν αναμενόμενο, ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία για το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε ο άγνωστος αποστολέας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. “παρακολουθούμε με πολλή προσοχή την υπόθεση η οποία μπορεί να είναι από μια κακόγουστη φάρσα ως ένα πολύ σοβαρό προειδοποιητικό μήνυμα”.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι για ποιο λόγο κάποιος να στείλει αυτό το e-mail σε ιδιωτική επιχείρηση στη Σουηδία (εστάλη πρώτα σε τουριστικό γραφείο) και όχι σε αστυνομική αρχή είτε της σκανδιναβικής χώρας είτε της Ελλάδος.

Εκτός από την Αντιτρομοκρατική πάντως έχει ζητηθεί έρευνα και από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος.