ΚΑΛΗΜΕΡΑ αναγνώστες μου και καλή απόλαυση της αποψινής πανσελήνου. Διότι σαν το φεγγάρι του Αυγούστου δεν έχει.

ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ από μας τα κακά πνεύματα και ο σεληνιασμός. Μην τρελαθούμε κιόλας! Μια πανσέληνος είναι, ας την περάσουμε ωραία και χωρίς παρεκτροπές.

ΤΟ ΝΟΥ σας πάντως, διότι την Ευρώπη κυριεύει ο … «Εωσφόρος», όπως βάφτισαν τον εξελισσόμενο καύσωνα, που πλήττει μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου. Σε καύσωνα βρίσκεται και η Ελλάδα, αλλά με ηπιότερα συμπτώματα και χωρίς νεκρούς, όπως συμβαίνει σε Πολωνία και Ρουμανία.

ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ωστόσο εκτός από καύσωνα, έχει και ιδιαίτερη θέρμη για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στη χώρα των Καρπαθίων δραστηριοποιούνται περισσότερες από 6.500 ελληνικές επιχειρήσεις, έχοντας επενδύσει παραπάνω από 4 δισ. ευρώ. Δεν το λες και άσχημα.

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ, δεν κερδίζουμε και τίποτα με τη χαλάρωση των capital control. Εκεί που η δυνατότητα ετήσιων αναλήψεων ήταν 21.840 ευρώ (με την προϋπόθεση ότι είχαμε καταθέσεις) από τον Σεπτέμβριο η δυνατότητα υποχωρεί στις 21.600 ευρώ. Κι όμως αυτό βαπτίζεται χαλάρωση! Μαγικό, ε;

ΑΛΛΑ ΤΙ να πει και ο Σόιμπλε που ονειρεύεται ηγεσία και ηγεσία δεν βλέπει; Ας είναι καλά το Eurogroup, που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει μετατρέψει σε όργανο άσκησης εξουσίας, όπως εύστοχα του χρεώνει το έγκριτο Der Spiegel.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ… αποκάλυψε ότι ο Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τον ελληνικό στρατό κάνοντας χρήση ενός ευεργετικού διατάγματος της Χούντας, όντας γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και επειδή σπούδαζε στο εξωτερικό. Η ΝΔ το ενέταξε στην επιχειρηματολογία της και ο υπουργός απάντησε «το γαρ πολύ της θλίψεως…»

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι, πας να φας ένα φρούτο και το ξανασκέφτεσαι. Όλο και κάποια λίστα με τα φρούτα που έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα, από τις πολλές που κυκλοφορούν, θα έχει υποπέσει στην αντίληψή σου.

ΛΟΓΩ Αυγούστου η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη και τα έντυπα πορεύονται με το παρελθόν. Ας είναι καλά η «Βαρουφακειάδα» που μοιάζει ανεξάντλητη, αλλά και οι αποκαλύψεις που βγαίνουν δύο χρόνια μετά για τα τεκταινόμενα σε Μαξίμου και Ηρώδου Αττικού. Ο Παυλόπουλος απείλησε -λέει- με παραίτηση το καλοκαίρι του 2015 σε περίπτωση Grexit, το οποίο από πλευράς Τσίπρα αποφεύχθηκε, καθώς οι διαδικασίες θα οδηγούσαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Λέτε να λειτούργησε με τη λογική «το μη χείρον βέλτιστο»;

Ο... Επικρητικός