Χωρίς να οριστεί ούτε η έναρξη ούτε η κλήρωση του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β’ Εθνικής.

Στη χθεσινή συνεδρίαση έδωσαν το “παρών” όλες οι ομάδες πλην της Βέροιας ενώ συμμετοχή δήλωσαν συνολικά 17, πλην του Αγροτικού, ο οποίος και τυπικά πλέον δεν θα ανήκει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Οι υπόλοιπες ομάδες πλήρωσαν το αντίτιμο για το σχετικό παράβολο, όπως και ο Ηρακλής.

Ο ΟΦΗ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του, Φώτη Τσάλο, ενώ ο Εργοτέλης από τον Γιώργο Τουντζάρη. Δεν είναι όμως ακόμη βέβαιο πόσες ομάδες θα είναι παρούσες στο επόμενο πρωτάθλημα 2017-2018, καθώς η διοργανώτρια έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ για το αν προτίθεται να εφαρμόσει το άρθρο 4, περί αναλογικότητας. Η Ομοσπονδία, δηλαδή, καλείται να αποφανθεί αν κάποια από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Πανελευσινιακός) μπορεί να γίνει η 18η ομάδα, αν γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων ή αν θα ισχύσει το ακραίο σενάριο να ανέβει ομάδα από τη Γ’ Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ακόμη εκκρεμοδικία.

Αν ο ΑΟΧ δικαιωθεί στο Διαιτητικό και πάρει πίσω τους βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, τότε την επιλαχούσα θέση της παραμονής παίρνει η Καλλιθέα (και φυσικά ο ΑΟΧ μένει στην κατηγορία).

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πρωτάθλημα ενδέχεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου , όμως δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και νωρίτερα, δηλαδή στις 24/9, αν και εφόσον κλείσουν γρήγορα τα χορηγικά θέματα που «τρέχει» η Λίγκα.