Ένα παιδί φέρνει την ευτυχία στην οικογένεια. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις... μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες και να "διαλύσει" την οικογένεια.

H σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, σκηνοθετημένη από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, θα παρουσιαστεί στο μεγάλο κηποθέατρο ‘’Ν. Καζαντζάκης’’, αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

Πρόκειται για το περίφημο «Le Prénom», μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία, που το 2011, ήταν υποψήφιο για πέντε βραβεία Molière.

Την ίδια υποδοχή γνώρισε και η κινηματογραφική του μεταφορά το 2012,με τον ελληνικό τίτλο να «ακούει» στη φράση «Για όλα φταίει το όνομά σου» που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Μια συνάντηση για δείπνο ανάμεσα σε πέντε άτομα που συνδέονται στενά με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς θα εξελιχθεί σε ρινγκ όπου ο καθένας βγάζει τα απωθημένα του, που εχουν συσωρευτεί μέσα στα χρόνια της γνωριμίας τους.

Αφορμή το όνομα που θα δοθεί στο μωρό που περιμένει το ένα ζευγάρι της παρέας, γιατί η επιλογή ονόματος δεν ειναι τελικά καθόλου εύκολη ή αυτονόητη υπόθεση…

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Κώστα Μαρκουλάκη “είναι ένα έργο που ενώ μοιάζει να μιλάει για την πολιτική ορθότητα και να σατιρίζει τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ φίλων - που τις ζήσαμε έντονα κι εμείς το περασμένο καλοκαίρι-, στην πραγματικότητα είναι ένα έργο για τη φιλία που είναι παραγνωρισμένη στην παγκόσμια δραματουργία”.

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή. Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά. Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Καψή.

Παίζουν:

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.

Είσοδος: 18 ευρώ και μειωμένη τιμή (άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ):14 ευρώ.

Μειωμένη τιμή για παιδιά έως 10 ετών: 12 ευρώ.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).