Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Ηρακλείου ο 49χρονος ιερέας από την Μεσσαρά, ο οποίος βρέθηκε να έχει στο σπίτι του δύο γλάστρες με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ποσότητα  95 γραμμαρίων  χασίς και φυσίγγια.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για   διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανή υπό τη μορφή κατοχής και καλλιέργειας, χρήση κατ’ εξακολούθηση παρά μη τοξικομανή και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Στον ιερέα επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του έδωσε εξηγήσεις σε σχέση με τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι του.

Η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση λόγω της ιδιότητας του 49χρονου, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.  Για την περίπτωσή του αναμένεται, όπως προβλέπεται, να συνεδριάσει το Επισκοπικό Συμβούλιο της αρμόδιας Μητρόπολης που θα αξιολογήσει τα στοιχεία της υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξηγήσεις που θα δώσει ο ιερέας.