Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Συσσίτιο να έδιναν, τέτοιες… ουρές δεν θα υπήρχαν! Οι περιγραφές αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για τα όσα εκτυλίσσονταν καθημερινά σε σπίτι, σε προάστιο του Ηρακλείου, παραπέμπουν σε «όργιο» διακίνησης ναρκωτικών, με «πρωταγωνιστές» δύο αδέλφια, ηλικίας 36 και 39 ετών, μέλη πολυμελούς οικογένειας.

Χωρίς πολύ κόπο, αλλά με…τρόπο είχαν μετατρέψει το πίσω μπαλκόνι του σπιτιού όπου διέμεναν σε «κέντρο διακίνησης ναρκωτικών». Δεν ίδρωνε το αυτί τους αν ακριβώς δίπλα υπάρχει παιδική χαρά που «σφύζει» από ζωή αλλά ούτε και τους αποθάρρυνε το γεγονός ότι στα 100 μέτρα λειτουργεί σχολικό συγκρότημα. Αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση, περιέγραψε στην «Π»: «Τουλάχιστον δέκα παιδάκια έπαιζαν στην παιδική χαρά όσο εκείνοι έκαναν νταραβέρι με χρήστες από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, το οποίο εφάπτεται με την παιδική χαρά».

Με απόλυτη ψυχραιμία, ωσάν να πωλούσαν μπανάνες ή καρπούζια, διακινούσαν φόρα παρτίδα ναρκωτικά, προμηθεύοντας χρήστες κυρίως με ηρωίνη αλλά και χασίς.

Αστυνομικοί ανέφεραν ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν δεχτεί ως υπηρεσία δεκάδες καταγγελίες από περίοικους, από γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά, ζητώντας την προστασία της Αστυνομίας. Καταγγελίες που έχουν επισυναφθεί στη δικογραφία της υπόθεσης.

Κατά κύριο λόγο η «δουλειά» γινόταν από το πίσω μπαλκόνι του διαμερίσματος, ενίοτε όμως  χρησιμοποιούσαν και το μπροστινό, ανάλογα με την περίσταση. Σε άλλες περιπτώσεις έκαναν και «ντελίβερι», μεταβαίνοντας σε διάφορες περιοχές προκειμένου να προμηθεύσουν με ναρκωτικά χρήστες.

Εκτός από τα δύο αδέλφια, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων. Οι τρεις συνελήφθησαν ως αγοραστές, στον τέταρτο αποδίδεται πιο ενεργός ρόλος. Πρόκειται για έναν 32χρονο, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αμμουδάρας τον μεγαλύτερο αδελφό προκειμένου να προμηθεύσει με ναρκωτικά χρήστη. Για τον λόγο αυτό το όχημά του κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα της οικογένειας των δύο αδελφών βρέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες ηρωίνης και χασίς, δύο ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ. «Όλα ήταν σε 10ευρα και 20ευρα… αντιστοιχούν δηλαδή σε δόσεις. Οπότε αν κάνετε έναν υπολογισμό, μπορείτε να αντιληφθείτε πόσες δόσεις είχαν «πασάρει» σχολίασε αστυνομική πηγή.

Και οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Μάλιστα επειδή οι δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων έχουν πατερίτσες (ο ένας λόγω κατάγματος στο πόδι, ο άλλος λόγω μόνιμου προβλήματος), ήταν αδύνατον να προσέλθουν στο γραφείο του εισαγγελέα στον πρώτο όροφο και έτσι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας χρησιμοποιήθηκε γραφείο του ισογείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις, δηλαδή τα δύο αδέλφια και ο 32χρονος, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.