Για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία 15ετία εντοπίζεται χασισοφυτεία  στον (χαώδη είναι η αλήθεια) περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στου Γάλλου. Στον χώρο, όπως αναφέρουν τα Ρεθεμνιώτικα Νέα, υπήρχαν 400 λάκκοι που σημαίνει ότι είχαν φυτευτεί ισάριθμα δενδρύλλια κάνναβης ,τα οποία όμως, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, είχαν «τρυγηθεί» πρόσφατα από τους  χασισοκαλλιεργητές. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι η χασισοφυτεία ποτιζόταν από το δίκτυο άρδευσης του πανεπιστημιακού ιδρύματος.  

Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται χασισοφυτεία στην έκταση του Πανεπιστημίου. Η προηγούμενη ήταν τον Οκτώβριο του 2002. Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά με πολλή προσοχή την υπόθεση, ενώ για μία ακόμα φορά υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα καθόδου ελικοπτέρου για τον εντοπισμό χασισοφυτειών στην Κρήτη.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Πρυτανεία στην οποία αναφέρει τα εξής: «Στις 2 Αυγούστου, ενημερώθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης από την υπηρεσία φύλαξης του Ιδρύματος σχετικά με την κλοπή  ύδατος από πυροσβεστική φωλέα  που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Την ίδια ημέρα το γεγονός αναφέρθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου και παρείσχαν κάθε  διευκόλυνση για την άσκηση των καθηκόντων της, αναμένοντας το αποτέλεσμα των σχετικών ερευνών.

Ωστόσο με αφορμή το περιστατικό αυτό και την ενδεχόμενη προσπάθεια για τη με οποιοδήποτε τρόπο εκμετάλλευσή του οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α.  Το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται η Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο Ρεθύμνου, εκτείνεται σε περίπου 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα η πλειονότητα των οποίων είναι δύσβατη  το ανάγλυφο δε του εδάφους καθιστά τον έλεγχο αδύνατο.

β. Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν  προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη διάνοιξη οδών σε όλα τα απαιτούμενα σημεία, για τον αποτελεσματικό έλεγχο του συνόλου της έκτασης της  Πανεπιστημιούπολης καθώς και στην προμήθεια ειδικών οχημάτων για τη φύλαξη της Πανεπιστημιούπολης στα δύσβατα σημεία της».